Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sosyal medya aracılığıyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle gözaltına alınan gazeteci Hakan Aygün tutuklandı. 

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunun ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan Aygün, Gümbet Mahallesi'ndeki teknesinde gözaltına alındı.

Polis merkezine götürülen Aygün, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Aygün, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "hakaret" suçlamasıyla tutuklandı. 

Aygün, gözaltına alınmadan önce Twitter’dan yaptığı paylaşımda söz konusu tweet'i yazanın kendisi olmadığını, sayfasına retweet yöntemiyle gönderilen bir mesaj olduğunu söylemişti.

"Suça teşvik ve iftira niteliği taşıyan..."

Avukat Mustafa Doğan İnal avukatları aracılığıyla Hakan Aygün hakkında 1 Nisan Çarşamba günü suç duyurusunda bulunmuştu.

Avukat Doğan, Hakan Aygün’ün 31 Mart Salı günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başlattığı "Milli dayanışma kampanyası" çağrısının ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla "alenen hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarını işlediğini savunmuştu.

Anadolu Ajansı’nda (AA) yer alan habere göre, avukat Doğan, Hakan Aygün’ün Twitter paylaşımının, düşünceleri ifade etme ve eleştiri hakkı sınırlarının ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı, gerçek dışı, suça teşvik ve iftira niteliği taşıdığını ileri sürmüştü.