İzmir’de 12 Kasım’da gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı muhabiri Ruken Demir ile JİN NEWS muhabiri Melike Aydın tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında ev baskınıyla gözaltına alınan kadın gazetecilere savcılık sorgusunda “örgüt adına faaliyet yürütmek” suçlaması yöneltildi. Demir ve Aydın, faaliyetlerinin gazetecilik kapsamında olduğunu belirtti.

İzmir 1. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen Demir ve Aydın bu sabaha karşı aynı suçlamayla tutuklandı.

Gazeteciler İzmir Aliağa Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

Aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) üyelerinden Selma Altan, Mazlum Koç, Ramazan Yavuz, Sait Bahadır, Murat Tufan, İsmail Akbay, Şeyhmus Dağhan, Hasan Hayri Dikilitaş Hediye Tekin de tutuklanırken, Mehmet Gergin yurtdışına çıkış yasağı adli kontrolüyle serbest bırakıldı.

Mezopotamya Ajansının haberine göre, tutuklama kararları TUHAY-DER yöneticileri ve üyeleri tarafından adliye önünde protesto edildi. TUHAY-DER Eşbaşkanı Ahmet Ertaş, üyelerine yapılan baskıları kabul etmeyeceklerini ve bu baskılar karşısında boyun eğemeyeceklerini, tutuklama kararlarının hukuksuz olduğunu söyledi.