Son günlerde medyada büyük çalkantıya sebep olan “Seri Patron”, gazetecilere yönelik tehdit sağanağı başlattı. Seri Patron, tüm gazetecilere aynı anda gönderdiği tehdit mektuplarında ürpertici ifadeler kullandı. Medya dünyasında adeta terör estiren Seri Patron’un tehditleri ile ilgili açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası “Meslektaşlarımız paniğe kapılmasın. Bunlar boş tehditler. Medya çalışanlarının güvenliğini sağlamak bizim işimiz” ifadelerini kullandı.

Seri Patron’un tehditlerini değerlendiren TGS Yöneticisi Mustafa Kuleli, “Bu taktik yeni değil. Gazeteciler yarım asırdır bu tehditlerle karşılaşıyor. Ancak Sendika çatısı altında bir araya gelip bu tehditleri savuşturabileceğimizi biliyoruz. Örneğin ‘İşten atılacaksın!’ tehdidini ele alalım. Bu saldırıyla karşılaşan arkadaşımızın sakin olması çok önemli. Seri patron, o anki şaşkınlığından faydalanmak isteyebilir. Hiçbir belgeye imza atmasınlar. Fotoğraflarını çekip Sendika’nın avukatlarına göndererek onların yönlendirmelerini dinlesinler” diye konuştu.

Gazetecilerin sıklıkla karşılaştığı diğer tehditler karşısında neler yapabileceklerine dair özel bir sayfa hazırlayan Gazeteciler Sendikası’nın verdiği bilgilere ve sendika avukatlarına www.tgs.org.tr/gazetecilerhakli adresinden ulaşılabiliyor.