CHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla basın açıklaması yayınladı.

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesleğini özenle ve özveriyle yapan bütün gazetecileri kutlayan Çeroğlu’nun açıklaması şöyle:
 “3 Mayıs, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 1993 yılında aldığı bir karar ile tüm dünyada Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlanmaktadır. Kutlanmasındaki amaç; basının demokrasiyi korumaktaki rolünü vurgulamak, etik gazeteciliği ön plana çıkarmak ve dünyada basının aşırı sansür edildiği ülkelere bir mesaj göndermek. Bunun yanında görevini yaparken öldürülen gazetecileri anmak ve yetkililere sorumluluklarını hatırlatmak.” 

“Basın Özgürlüğünde Türkiye 154’üncü sırada”
 “Gazetecilik halkın haber alma, bilgilenme hakkına hizmet eden saygın, onurlu bir meslektir. Dönemlerin tanığıdır ve tarihe not düşerler.Dünyada da ,ülkemizde de kalemlerinden başka silahı olmayan, yazıp çizmekten başka suçu bulunmayan gazeteciler güç koşullarda yaşamlarını sürdürüyor. Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın 2020 raporuna göre, son bir yılda 28 gazeteci cezaevine girdi, toplamda 85 gazeteci cezaevinde bulunuyor. Son 10 yılda yaklaşık 11 bin basın mensubu işsiz kaldı. Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde Türkiye,180 ülke arasında 154’üncü sırada.”

85 gazeteci cezaevinde
“Haberin özgürce dolaşabildiği bir toplum olmalıyız. Hak ihlallerini yazan, gündeme getiren, olayları halk adına sorgulayan gazeteciler suçlanıp cezalandırılırken, gerçek suçluların, azmettiricilerin toplumda serbestçe dolaşmaları adaletle bağdaşmıyor. Görüldüğü gibi 85 gazeteci hâlâ tutuklu. Gazetecilik suç değildir. Yargı bağımsızlığı işlemiyor. Ülkemiz bu ayıplardan arındırılmalı. Bunu gerçekleştirmesi gereken de iktidarlardır. Ülke barışının sağlanabilmesi adına cezaevinde tutuklu bulunan gazetecilerin bir an önce serbest bırakılması gereğine inanıyoruz. 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesleğini özenle ve özveriyle yapan bütün gazetecilere selam ve kutlu olsun.”