İngiltere merkezli Independent gazetesinin Türkiye'den Türkçe yayın yapan servisine erişim engeli getirildi.

Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek'in Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre Independent Türkçe haber sitesine idari tedbir kararı getirildi. Çiçek, paylaşımında "Sitemize girişte sorun yaşanıyor. Bazı okuyucularımız bu uyarı ile karşılaşıyor" dedi.

Çiçek daha sonra yaptığı ikinci açıklamada, internet sitesine girişte sorun yaşayanlar için yeden bir hesab linki vererek şöyle yazdı: “http://independentturkish.com adresine girmekte zorlanan okuyucularımız olursa http://indyturky.com adresini kullanabilirler”

SUUDİ ARABİSTAN AA VE TRT’YE ERİŞİM ENGELİ GETİRMİŞTİ

Independent Türkçe'ye Türkiye'de getirilen idari tedbir kararı, Suudi Arabistan yönetiminin Anadolu Ajansı (AA) ve TRT Arapça'nın internet sitelerine erişime engel getirmesinin ardından geldi.

Suudi Arabistan, 13 Nisan'da AA ve TRT Arapça'nın sitelerini bloke etmişti. Ülkede Türk basın kuruluşlarına ait internet haber sitelerine girmeye çalışanlar, "Özür dileriz, bu site Enformasyon Bakanlığının kurallarına aykırıdır" mesajıyla karşılaşıyor.

Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu (SRMG) bünyesinde bulunan Media Arabia ile The Independent arasında yapılan lisans anlaşması çerçevesinde kurulan Independent Türkçe, 15 Nisan 2019'da yayın hayatına başlamıştı.

Independent Türkçe haber sitesinin tüm haklarına, Suudi Arabistan merkezli Media Arabia'nın sahip olduğu açıklanmıştı.