Gazeteler iktidarın gazeteler üzerine kurduğu siyasi baskıyı protesto etmeye başladı. Çanakkaledeki bir gazetenin protesto sayfası hazırlamasının ardından Adapazarı Akşam Haberleri de AKP'li Ali İhsan yavuz'a özel sayfa hazırladı.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde yayın hayatını sürdüren Çan’ın Sesi gazetesi, iki gün önce  ilk sayfasının tamamını protestoya ayırmıştı..

İlk sayfada, beyaz zemin üzerine “Var ol AK Parti”, “MHP’li başkan çok süper”, “Bu vekil bir harika dostum” ve “Çok yaşa CHP” sloganları yer almıştı.

Gazete, sloganların altında şu ifadelere yer vermişti:

“Bugünkü 1’inci sayfamız tam istediğiniz gibi sevgili siyasetçiler. Haklarında sürekli iyi şeyler okumak isteyen, aleyhte hiçbir yazıya tahammülleri olmayan ve bunun için hakaret, tehdit dahil her yola başvuran bazı siyasilere çağrımızdır. Halk için iyi ve güzel şeyler yapın. Aksi halde bizi susturamazsınız.”

ALİ İHSAN YAVUZ'A ÖZEL SAYFA

Sakarya'da da, Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi de bugün, "AK parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz'un "Medya güzellikleri yansıtmıyor" demesinin ardından, tam da onun istediği gibi bir gazete oluşturdu. Keyifle okumasını dileriz"  diyerek birinci sayfasını Yavuz'a ayırdı.

Gazete .u özel sayfasında, Ali İhsan yavuz için "İyi ki Varsın", "Yavuz sayesinde hayatım değişti", "Her zaman alçak gönülül", "İleri görüşlü vekil", "Eğitimle ilgili" ve "Hizmet uğruna büyük fedakarlık" gib başlıklar kullandı.