Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi’nin bianet’e verdiği bilgiye göre grup bünyesinde yer alan Olay Gazetesi ise yayın hayatını dijital olarak sürdürmeye çalışacak.

Medya grubunun sahibi Cavit Çağlar, İstanbul’da Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan ile Yayın Kurulu Başkanları Engin Özpınar ve İsmail Öztat’la yaptığı toplantıda kapatma kararını kanal yöneticilerine ilettiği ifade edildi.

Şirket medya organlarını kapanma gerekçesi olarak ekonomik sıkıntılar gösterildi.

Çağlar’ın toplantıda “Uydu fiyatları ve çalışanların maliyetleriyle birlikte aylık bir televizyona yaklaşık 300 Bin TL yük getiriyor. Yerel bir televizyonun yaşaması için gerekli reklamı alamıyoruz.  Bildiğim kadarıyla Basın İlan Kurumu, reklam gelirleri de çok düştü. Üstelik vergi ve SGK borcu olanların gelirlerini de Basın İlan Kurumu, ilgili kurumlara ödüyor. Elimize bir şey geçmiyor. Kağıt fiyatlarının artması da bizi zor durumda bıraktı. Dijitale yöneliyoruz. Dayanma gücümüzde kalmadı" dediği ileri sürüldü.

Çalışanların sözleşmeleri feshedildi
Televizyon bölümünde çalışan 55 kişinin bugün itibariyle “yasal haklarını alma” garantisi verilerek iş sözleşmeleri sonlandırıldı. Şirket tarafından çalışanlara yapılan bildirimde şu ifadeler yer aldı:

“Şirketimizin zorlaşan ekonomik koşullar nedeniyle, rekabet gücü azalmış, 15 Temmuz 2016 sonrası yaşanan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle gazete reklamları geçen yıllara göre azalmış, iş hacmimiz azalmış ve son bir yıldır ülkemizdeki krizin daha da büyümesiyle bu sebepler ortadan kaldırılamamıştır.

“Tüm bunların sonucunda bazı departmanlarımızda yeni çalışma yöntemlerin uygulanması, bölümlerin daraltılması, bazı iş türlerinin kaldırılması ile ilgili çalışmaların yapılması sonucunda personel sayısının azaltılması ve giderlerin azaltılması söz konusu olmuştur. Halen sürdürdüğünüz görevimize son  verilmiş ve sizin için başka pozisyon oluşturulamamıştır.

“İş akdiniz 30 Eylül 2019 tarihi itibariyle fesh edilecektir. İş akdinizin feshi sebebiyle doğacak yasal haklarınız tarafınıza ödenecektir”

ÇGD’den açıklama
ÇGD Bursa Şubesi konu hakkında yaptığı açıklamada süreçte hiçbir meslektaşlarının mağdur edilmesine müsaade etmeyeceklerini belirterek “Meslektaşlarımızın yanında ve onlarla omuz omuza mücadele içindeyiz. Bu süreçte de gözümüz kulağımız şirketin uygulamalarında ve meslektaşlarımızın hakları üzerinde olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Olay Medya hakkında
Olay gazetesi, 26 Ekim 1987 tarihinde kuruldu. "Türkiye'nin en büyük şehir gazetesi" sloganıyla yayın yapan gazete, 90'lı yıllarda Olay FM ve Olay TV'nin (19 Aralık 1994) de açılmasıyla medya grubuna dönüştü.

Kanalın kuruluşundan iki yıl sonra da haber kanalı olan NTV kuruldu. NTV daha sonra Doğuş Yayın Grubu’na satıldı.

7 Mart 2008’de TMSF tarafından kanala el konuldu. Aralık 2010'da Cavit Çağlar ile TMSF anlaştı be Olay Medya Grubu tekrar Cavit Çağlar'a geçti.