CHP kontenjanından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, hükümete yakın olduğunu ifade ettiği kanallardaki bazı programlar için “Sabah akşam çarpık ilişkiyi yayımlayan yandaş medyaya uyarı bile verilmiyor. Amerikan dizisine Türkiye’deki aile yapısına uymamaktan ceza veren RTÜK, yandaş kanallardaki ensesti ise görmüyor” dedi.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre, RTÜK’ün ihbar hatlarına çok sayıda şikâyet gelen “Esra Erol’da” isimli programın 100 bölümünü inceleyen Taşcı, hazırladığı raporun ardından, “Engelli kadın ekrana çıkarılıp, çocuğunun babasının kim olduğu sorgulanıyor. 11 yaşında babası bildiği kişinin üvey babası, 18 yaşında ise dayısının biyolojik babası olduğunu öğrenen çocuklar, canlı yayına çıkarılıyor. DNA raporları canlı yayında zarflardan çıkarılarak nesep araştırması yapılıyor” dedi. 

Televizyon ekranında “ensest ilişkinin meşrulaştırıldığını, kadına yönelik aşağılama ve şiddetin normalleştirildiğini” görüşünü dile getiren Taşcı, “RTÜK yalnızca yasak savma babında bitkisel ürünleri pazarlayan programlarla ilgileniyor; bunun dışındaki yasaya aykırı yayınla ilgilenmiyor. Çünkü çarpık ilişkiye ilişkin yayınları yapanlar ağırlıklı olarak iktidara yakınlığıyla bilinenler” diye konuştu. 

Taşçı, şöyle devam etti:

Programın her bölümü RTÜK Yasası’nda belirlenmiş yayın ilkelerini yok sayan ve ihlal eden nitelikte. Ama ne hikmetse, dokunulmazlığı neredense, bu program hakkında bırakın ceza verilmesini bir tek rapor dahi düzenlenmedi. ‘Damadın kardeşinin ekranı’ diye mi, Cumhurbaşkanı bu hanımefendinin programına katıldı diye mi”