Olay akşam üzeri Adapazarı Atatürk Bulvarı Türk Telekom Başmüdürlüğü önünde meydana geldi. Geri manevra yapmak isteyen 54 VE plakalı araç sürücüsü arkasında bulunan bir kişiye çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaya olduğu yere yığıldı. Çevre sakinleri durumu 112 Acil Servise bildirince olay yerine polis ve ambulans ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen Halk54.com stajyer muhabiri Sude Güneş kamu görevini yerine getirirken yaralının yakını 3 şahıs tarafından engellendi.

Şehrin göbeğinde esnaflık yapan şahıslara “Kamu yararı adına” görevini yaptığını belirten Gazeteci Güneş’e ne yazık ki şahısların öfkesinden kurtulamadı. İşini yapmak isteyen gazeteciye önce yumruk kaldıran şahıslar bununla yetinmeyip genç muhabire hakaret etti.  Ancak herkesin gözü önünde yaşanan olay bununla da sınırlı kalmadı ve 3 şahıstan biri Halk54.com Stajyer Muhabiri Güneş’in elini büktü. Kamu adına görevini yapan gazeteciye hakaret eden ve bununla da sınırlı kalmayan şahıslar, Sude Güneş’in görev yapmasına engel oldu.

Yaşanan olay sonrasında Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Gazeteci Güneş’in şahıslardan şikayetçi olması üzerine gözaltı yaptı. Cumhuriyet Polis Merkezi’ne getirilen şahıslardan şikayetçi olan Gazeteci Güneş ardından sağlık raporu için Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne götürüldü. Adapazarı Saraçlar Sokakta esnaflık yaptığı öğrenilen şahıslara vatandaşlardan da tepki geldi. Kamu görevi yapan bir genç kıza hakaret edip, tartaklamasına tepki gösteren vatandaşlar, “Yazıklar olsun” dedi.

KİNAMA

Sakarya Radyo, Televizyon ve İnternet Yayıncılığı Derneği (RATED) Başkanı Hüseyin Remzi Adıyaman kamu görevi yapan stajyer muhabirin tartaklanmasını kınadı.
Yazılı açıklama yapan Başkan Adıyaman, basının kamu görevi yaptığını anımsattı. Halk54.com Stajyer Muhabiri Sude Güneş’in yaralamalı trafik kazasını takip ettiği sırada önce sözlü ardından fiziki saldırıya maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu belirten Adıyaman, “ Öncelikle gazeteci Sude Güneş’e geçmiş olsun diyoruz. Yaşanan bir trafik kazasını takip eden basın mensubunun kamu adına görev yaptığının altını çizmek isteriz hiçbir meslektaşımız sahipsiz değildir bu durumu şiddetle kınıyorum” dedi.
Adapazarı’nın merkezinde esnaflık yapan üç kişinin genç bir kıza hakaret ve şiddet uygulamasının basın mensuplarının yaşadığı sıkıntıyı bir göz daha gözler önüne serdiğini belirten Adıyaman açıklamasında, “ Üç esnaf tek başına görev yapan genç kıza hakaret edip tartaklaması şiddetle kınıyoruz. Yargıya intikal eden bu olayın mahkeme aşamalarının takipçisi olacağız, böyle üzücü olayların yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız” sözlerine yer verdi.

Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Başkanı Zeki Aydıntepe de, Halk54.com Stajyer Muhabiri Sude Güneş’in tartaklanmasını kınayarak; “Basına saldırı kabul edilemez” dedi.

SGB Başkanı Aydıntepe konuya ilişkin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Toplumu habersiz bırakmamak için gece gündüz görevi peşinde koşturan gazetecilere yapılan her saldırı tümüyle basın dünyamıza yapılmış bir saldırı olarak kabul edilir. Son olarak, bir kazayı haberleştirmek isteyen basın mensubu Halk54.com Stajyer Muhabiri Sude Güneş’e karşı kaba kuvvet kullananları kınıyor, kabul edilemez saldırı hakkında ilgililerden gereğinin yapılmasını bekliyoruz.”