Mahkeme Aydın Keser, Ferhat Çelik ve Murat Ağırel'e MİT Kanunu'nu ihlal ettikleri gerekçesiyle 4 yıl 8 ay 7 gün, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç'a 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Gazetecilerin içeride bulunduğu süreyi gözeterek tahliyelerine hükmetti.

Libya’da yaşamını yitirdikten sonra Manisa’da toprağa verilen MİT görevlisinin cenazesiyle ilgili haberler nedeniyle yargılanan gazetecilerin Çağlayan'daki İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmasında karar çıktı.

Mahkeme Aydın Keser, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Eren Ekinci, Hülya Kılınç, Ferhat Çelik ve Murat Ağırel'in "Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına İlişkin Bilgileri Açıklama" (TCK 329) suçlamasından beraatlerine karar verdi.

Mahkeme Barış Terkoğlu ve Eren Ekinci'nin MİT Kanunu 27/3 uyarınca İstihbarat Faaliyeti İle İlgili Bilgi Ve Belgeleri İfşa Etmek suçlamasından beraatlerine hükmetti.

Barış Terkoğlu'nun hakkındaki adli kontrol tedbirlerininse kaldırılmasına karar verdi.

Mahkeme Aydın Keser, Ferhat Çelik ve Murat Ağırel'e MİT Kanunu'nu ihlal ettikleri gerekçesiyle 4 yıl 8 ay 7 gün, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç'ı 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Sanıkların tutuklulukta ve gözaltında geçen sürelerinin cezalarından mahsubuna hükmetti. 

Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel'in tutuklukta geçirmiş oldukları süreyi göz önüne alarak ve yurtdışına çıkış yasağı konarak adli kontrol şartıyla tahliyelerine hükmetti.

Mahkeme ayrıca Aydın Keser ve Ferhat Çelik hakkında uygulanan "ikametlerinin bulunduğu il sınırlarını terk etmemek" ve "belirlenen yerlere başvurmak" şeklindeki adli kontrol kararlarından kaldırılmasına hükmetti.

Yurtdışında bulunan Erk Acarer'in dosyasının ayrılmasına karar verdi.