Fox TV’de yayımlanan ve ilk bölümünden itibaren büyük ilgi uyandıran Mucize Doktor’da tanıdık bir ses var: Sakaryalı Doç. Dr. Ceren Dik... En fazla izlenen dizilerin başında yer alan Mucize Doktor’a Aytekin Ataş’ın yaptığı müzikteki flütü Ceren Dik çalıyor.

Bir dönem Sakarya İl Kültür Müdürlüğü yapan Saadet Dik ve Goodyear’da uzun yıllar yöneticilik yapan  Şükrü Dik’in kızı olan Ceren Dik, 1994 yılında İstanbul Devlet konservatuarında Erkan Alpay ile flütle başladığı müzik yolculuğunda başarılarını sürdürüyor.

Sanat hayatına Bright Duo, solo, oda müziği ve orkestra alanında konserler vererek ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim üyesi olarak olarak devam eden Ceren Dik, çalışmalarını Youtube’deki kanalında müzikseverlerle paylaşıyor.

Doç. Dr. Ceren Dik kimdir?

1984 yılında doğdu. Adapazarı Atatürk İlkokulu’nu bitirdikten sonra 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuva rında Erkan Alpay ile flüt eğitimine başladı.

 2003’te üniversite, 2007’de master eğitimini tamamladı. Bu yıllar içinde Gülşen Tatu, Vincent Lukas, Peter Lukas Graf, Sibel Pensel, Maxence Larrieu gibi önemli flütistlerle çalıştı. 2008 yılında Lozan Yüksek Konservatuvarında solistik diploma yapma hakkını kazandı. 2 yıl süren eğitimi boyunca yurtdışında verdiği konserlerin ve 1 cd kaydının ardından 2010 yılında İsviçre Lozan Yüksek Konservatuvarından Lozan Oda Orkestrası eşliğinde halka açık verdiği konserle Solistik alanda uzmanlık diplomasını aldı. Jose Daniel Castellon ile eğitimi sırasında birçok oda müziği ve solo konserler verdi. Bu yıllarda Michel Debost ve Emmanuel Pahud gibi ünlü flütistlerle çalıştı.

 2010’da Uluslararası Marsyas flüt yarışmasında birincilik ödülünü kazandı. 2010 – 2016 yılları arasında İstanbul Devlet Opera ve Balesi orkestrasında 1. flüt olarak görev aldı. 2015 yılında Sanatta Yeterlik (doktora) eğitimini yazmış olduğu ‘Barok Dönem Süslemelerinin İncelenmesi’ adlı tez ve sonrasında verdiği konser ile pekiyi dereceyle bitirdi. 2016 yılının şubat ayında İstanbul All Saint kilisesinde oda orkestrası eşliğinde solist olarak konser verdi. Mart ayında Yeldeğirmeni sanat merkezinde Baroktan Modern çağa solo flüt konseri verdi. Nisan ayında İstanbul Devlet opera ve Balesi ‘Bahar Konseri’nde solist olarak çaldı. Haziran ayında İsrail ‘Jerusalem Music Centre’ konserinde ve Kol Hamusika radyo programında çalmak üzere davet edildi. Aynı yıl İstanbul International Woodwind Festivalinde konser sanatçısı olarak yer aldı. 2017 yılında Doçent ünvanını aldı. 2018 yılında birçok solo, oda müziği ve orkestra konseri verdi. 2019 yılının Şubat ayında Yeldeğirmeni sanat merkezinde yaylı çalgılar ile oda müziği konseri verdi. Nisan ayında İzmir Karşıyaka Oda Orkestrası eşliğinde J.S.Bach’ın si minör suitini seslendirdi. Aynı yılın haziran ayında İstanbul Konçertant Senfoni Orkestrası eşliğinde iki eserin (flüt – flüt/piyano) prömiyerini gerçekleştirdi. 2019 yılının Ekim ayında flüt piyano ikilisi ‘Bright duo’ olarak Mozarthaus’da, Kasım ayında Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da konserler verdi.

 Sanat hayatına Bright Duo, solo, oda müziği ve orkestra alanında konserler vererek ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim üyesi olarak olarak devam etmektedir.