Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Koca, değerlendirmelerine hafta sonunda yapılacak ınava dağinerek başladı. Koca, "Dünyada iyilik, özgürlük, güzellik adına ne yapılmışsa bunların hepsi gençlik ruhunu koruyabilenler tarafından yapılmıştır. Gelecek bizi ileride beklemiyor. Geleceği bize gençler getiriyor. Önümüzde önemli bir sınav var. Size hayat boyu kutlanmaya değer bir başarı diliyorum" dedi.

TEDBİRLERDE AŞIRILIK OLMAMALI
Koca'nın  açıklamaları şöyle: Çevremizde kimsenin bulunmadığı, virüsün bulaşma riskinin zaten söz konusu olamayacağı ortamlarda maske elbette gerekli değildir. Maskeyi bir arada olduğumuz yerlerde kullanmalıyız. Tedbirde de aşırılık olmamalı. Zamanla bıkkınlığa yol açmamalı ki bunu yaz boyu sürdürebilelim.

BAĞIŞIKLIK BİNDE 2,8
Toplumda bağışıklık gelişip gelişmediği konusunda 153.000 kişiyle araştırma yapıyoruz. 118.000 kişiden elde ettiğimiz sonuçlara göre, bağışıklık oranı binde 2,8. Bu, bağışıklık olmadığı anlamına geliyor. Antikor testlerinde de durum aynı. Sonuçlar tedbirleri vazgeçilmez kılıyor.

VİRÜLANSIN AZALDIĞINA DAİR KANIT YOK
Virüsün izolasyonu için çalışma yaptığımız sıralarda Ortadoğu’dan, Avrupa’dan, Amerika’dan gelen virüslerin farklılık gösterdiğini tespit etmiştik. Bu farklılıklar mutasyon şeklinde yorumlanmamalı. Öte yandan virülansın herhangi bir şekilde azaldığına dair bir kanıt halen yoktur.