Geyve Devlet Hastanesi bünyesinde planlanan Palyatif Bakım Merkezinin açılışı törenle yapıldı. Açılış törenine İlçe Kaymakamı İlyas Memiş, İlçe Belediye Başkanı Murat Kaya, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, ilçe protokolü, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, Hastane Başhekimi Uz. Dr. Semih Songür, Yenikent Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Adil Murat Akgül ile hekimler ve sağlık çalışanları katıldı. 

10 yataklı olarak hizmet verecek
Törende konuşan Başhekim Uz. Dr. Semih Songür, Geyve Devlet Hastanesine 5 yataklı yoğun bakım ünitesi, gebe sınıfı, 4 yataklı Uyku Merkezi kazandırdıklarını belirterek, 5 yatakla hizmet veren Diyaliz Ünitesini 9 yatak kapasitesine çıkardıklarını kaydetti. Bu çalışmaların yanı sıra 10 yataklı Palyatif Bakım Merkezini de açmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Songür, yapılan her hizmette olduğu gibi desteklerinden dolayı başta İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü olmak üzere tüm idareci ve emeği geçenlere teşekkür ettiklerini ifade etti. Hastaneye kazandırmayı planladıkları 10 yataklı Fizik Tedavi Merkezinin de tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Başhekim Songür “İmkanlar dahilinde yapmaya gayret ettiğimiz tüm çalışmalarımız, ilçe halkının sağlık alanındaki ihtiyaçlarına hastanemizde cevap vermek üzerinedir. Bu doğrultuda bize destek olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu. 

Palyatif bakımda 53 yatağa ulaşıldı
İlçe Müftüsü Rahmi Yiğit’in dualarıyla açılışı yapılan Palyatif Bakım Merkezi için pasta kesildi. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, palyatif bakım merkezlerini ilçe hastanelerinin tümüne yaymak istediklerini ifade ederek “Palyatif bakım, yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan problemler ile karşılaşan hastaların ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini; başta ağrı olmak üzere tüm fiziksel, psikososyal ve ruhsal problemlerin erken tespit edilerek ve etkili değerlendirmeler yapılarak önlenmesi veya giderilmesi yolları ile arttıran bir yaklaşımdır.  Akyazı, Hendek, SAÜEAH Korucuk Kampüsü ve Karasu olmak üzere toplamda 43 olan palyatif bakın yatak sayımız bugün Geyve Devlet Hastanemizdeki Palyatif Bakım Merkezin açılması ile 53’e yükseldi. Merkezimizde hastalarımız için her şey düşünülmüş ve tefrişatı özenle yapılmış. İlçe halkımıza hayırlı olsun.” dedi. Program açılışın ardından palyatif bakım merkezinin tanıtımıyla son buldu.