Etkinlikte çocuklara kalp sağlığını koruyucu beslenme, spor ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmaları konusunda bilgiler verilerek farkındalıkları geliştirildi.

Programa Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Burcu Başaran, Yenimahalle Anaokulu Müdürü Nuriye Ünal, Hendek Anaokulu Müdürü Dilek Büşra Öge, müdür yardımcıları, sınıf öğretmenleri ve İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli katılırken, etkinlik  çocukların renkli görüntülerine sahne oldu. İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından müzik eşliğinde oyunlar oynanarak, interaktif bir eğitim sunumu gerçekleştirildi. Çocuklarla oluşturulan kalp figürüyle, hareketler yapılarak kalp kasının kan pompalayan hali canlandırıldı.

İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Burcu Başaran, en hayati organımız olan kalbin fonksiyonel önemi ile birlikte zararlılardan uzak durarak kalp sağlığımıza önem verilmesinin, küçük yaşlardan kazanılabilecek bir alışkanlık olduğunu ifade ederek, İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak çocukluk çağlarında sağlık bilincinin geliştirilmesi konusuna büyük önem verdiklerini  dile getirdi.