İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, kamu hastanelerinin başhekimleriyle ekim ayı değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Karasu Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Celalettin Akyol’un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı, Karasu Devlet Hastanesiyle ilgili sunumla başladı. Başhekim Akyol, geçen yılın ilk üç ayında 56 bin 554 poliklinik muayenesi gerçekleştirilirken bu yılın ilk üç ayında poliklinik muayene sayısının 69 bin 558’e yükseldiğini kaydetti. 70 yatakla hizmet veren Karasu Devlet Hastanesinde aktif olarak kullanılan üç ameliyathanede bu yılın ilk üç ayında toplamda 77 ameliyat gerçekleştiğini dile getiren Akyol, USG, EMG ve EKG çekimlerinin yanı sıra endoskopi ve kolonoskopi işlemlerinin de yapıldığını belirtti.

Ağız ve diş sağlığında beş ünitede beş diş hekimiyle hizmet verdiklerini ifade eden Başhekim Akyol, bu yılın ilk üç ayında 4 bin 315 hastaya hizmet verildiğini söyledi. Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında bin 633 hastaya ulaşıldığını kaydeden Akyol 236 hastaya aktif olarak hizmet verildiğini belirtti.  Hastanede hedeflenen ve planlanan projelerle ilgili bilgi veren Akyol, fizik tedavi ünitesi kurarak, tomografi cihazı alımı yapacaklarını dile getirdi. Akyol, geleneksel tamamlayıcı tıp uygulamaları alanında poliklinik açmak için de çalışmalara başladıklarını kaydetti. 

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, haziran ayında Karasu’da hizmete giren 10 yataklı palyatif bakım merkezinin ardından geçen ay da Geyve Devlet Hastanesinde 10 yataklı palyatif bakım merkezi açıldığını hatırlatarak “Akyazı, Hendek, SAÜEAH Korucuk, Karasu ve Geyve hastanelerimizdeki palyatif bakım merkezlerimizde toplamda 53 yatakla hizmet veriyoruz. Diğer ilçe hastanelerimizde de palyatif bakım merkezlerinin açılmasını arzuluyoruz. Karasu’da hizmet alımı ile gerçekleştirilen fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti yeni açılan 6 yataklı Fizik Tedavi Ünitesi ile daha iyi bir şekilde devam edecek. Hastanemize Bakanlığımız tarafından Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı hekim ataması yapılana kadar geçi görevle Karasu’da bu ihtiyacı karşılayacağız.” diye konuştu. Toplantı hastanelerin mali ve idari konularının değerlendirmesiyle son buldu.