Kaymakam Dr. Emre Nebioğlu’nun da katıldığı programda sağlık çalışanları sigara bağımlığıyla ilgili mücadele yöntemlerini anlattı. Programın açılış konuşmasını yapan Kaymamak Nebioğlu ''Bu anlamlı projenin tüm kamu kurumu çalışanları tarafından hayata geçirilmesi ve tüm ilçe halkının da sürece dahil olmaları adına kararlıyız ve umutluyuz. Tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de önemli ölçüde yol katederek, tüm ilgili kurumlar ile işbirliği içerisinde başarılı sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz.'' dedi.

Programın ilk sunumunu gerçekleştiren Kocaali Toplum Sağlığı Merkezi'nden Ebe Ayşegül Paçalı, Sakarya’nın 2017 yılındaki Küresel Gençlik Tütün Araştırmasında en az bir defa sigara kullananlar bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 23,1’lik oranla 4. sırada bulunduğunu kaydetti. Kocaali Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Türkan Dönmez Nebioğlu, 2020 faaliyet planı dahilinde Kocaali TSM bünyesinde Sigara Bıraktırma Polikliniği hizmeti vermeyi hedeflediklerinin müjdesini verdi.

Aile Hekimi Dr. Rıdvan Karagöz ''Sigara Bırakmaya Motivasyonel Yaklaşım'' ve İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi Sorumlusu Uzm. Maruf Menduh Sert ''Bir kereden bir şey olmaz mı?'' konulu interaktif sunumu ile bağımlılığın bir hastalık olduğunu vurguladı.