Yönetmenliğini yaptığı "Uçurtmayı Vurmasınlar", "Piano Piano Bacaksız" ve "Abuzer Kadayıf" filmleriyle sinemamıza unutulmaz eserler kazandıran yönetmen için dün (19 Aralık) ise İstanbul'daki Şakirin Camisi'nde cenaze namazı kılınmıştı. Başaran, vasiyeti üzerine Bandırma'da toprağa verildi. 

Başaran'ın İstanbul'daki cenaze törenine Başaran'ın kardeşi ve oyuncu Meriç Başaran, Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, yönetmen Nazif Tunç, Yılmaz Atadeniz, oyuncu Berhan Şimşek, Halil Ergün, yönetmen Reis Çelik, Biket İlhan ve Gani Rüzgar Şavata'nın yanı sıra sinema dünyasından birçok isim katıldı.

Törene katılan bazı isimler ise şöyle konuştu:

Senarist Duygu Sağıroğlu, Başaran'ın hayatta en sevdiği insanlardan biri olduğunu vurgulayarak, "Çok değerli, çok önemli bir sinema yönetmeniydi. Ama insan olarak, yakın bir kardeş olarak da yeri doldurulamayacak biriydi." ifadesini kullandı.

Senarist Kandemir Konduk, Başaran'ın Türk sinemasının çok değerli bir ismi ve değerli bir yönetmeni olduğunu dile getirdi.
"Bizim de yıllarca birlikte çalıştığımız, çok sevdiğimiz, birlikte çok güldüğümüz bir ağabeyimizdi." dedi. 

Yönetmen ve oyuncu Müjdat Gezen ise Başaran'ın eski dostu olduğunu ve uzun yıllardır tanıdığını ifade ederek, "Biz Fatih'te Hırka-i Şerif'te otururduk Tunç ağabeyle. Meriç de Akdeniz caddesinde otururdu. 75 seneyi geçmiştir yani o kadar eski dostluğumuz var" ifadelerine yer verdi.