Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, korona virüsü nedeniyle aldıkları önlemleri paylaşmak amacıyla basın toplantısı düzenledi. Eşbaşkan Korkmaz ve Demir, Mart ayı sonunda gerçekleştirilmesi planlanan Yılmaz Güney Film Festivali’nin korona virüsü salgını nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

Eşbaşkan Demir, belediyeye ait tüm binaların yanı sıra toplu taşıma, parklar, otobüs duraklarının, cadde ve sokaklarda dezenfekte çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Halkın sağlığı her şeyin üstündedir. Talep olması durumunda Batman’da bulunan tüm resmi kurumlarda dezenfekte çalışması yapabiliriz. Bunların yanı sıra Diyanet İşleri ve Müftülükler, camilerin kullanımı konusunda daha kontrollü olması açısından çağrılar yapmalıdır. Düğünlerin ertelenmesini ve taziye evlerinde ise tokalaşmaların sonlandırılması çağrısında bulunuyoruz. Belediye olarak tüm önlemleri alacağız ama halkımız da duyarlı olmalıdır” dedi.

500 İŞÇİ TALEBİ

Belediyenin daha sağlıklı çalışması amacıyla tüm kurumların ortak çalışmasının faydalı olduğuna değinen Demir, dezenfekte çalışmalarının daha sağlıklı ilerlemesi amacıyla İŞ-KUR’dan 500 işçi talebinde bulunduklarını ifade etti.

Eşbaşkan Songül Korkmaz ise 60 yaş üstü belediye çalışanlarının idari izinli olduğunu belirterek, “Çocuğu olan kadınlar da aynı şekilde idari izinli sayılacaktır” dedi.