Sakarya ÖDP üyesi Kaan Tural ve Melike Kayacı sabah saatlerinde İstanbul ve Kocaeli'deki evlerine yapılan operasyonla gözaltına alınmasının ardından Sakarya Üniversitesi inşaat mühendisliği fakültesinde okuyan Ferhat Barut'da okulundan gözaltına alındı.

Resmi Twitter hesabından duyuru yapan ÖDP, daha önce de parti üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklamaların yaşandığını belirterek, "Sakarya’daki bu sistematik saldırılara, hukuksuzluğa artık son verilsin" dedi.

vukat Sema Özdemir, 4 gün gözaltı süresi bulunduğu ve suçlamaların kapsamının bilinmediğini söyledi.

Özdemir, geçtiğimiz Mart ayında Sakarya ÖDP üyelerine yönelik gerçekleştirilen soruşturmanın devamı niteliğinde olabileceğini belirtti.

Gözaltına alınan Melike Kayacı'nın bilgisayarına ve cep telefonuna el koyulduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan Tural ve Kayacı'nın bir süredir sistematik olarak 'bilinmeyen numara' tarafından aranarak, tehdit edildikleri belirtildi.

ÖDP'den açıklama

Özgürlük ve Dayanışma Partisi, "Sakarya'da gözaltına alınan 3 parti üyemiz derhal serbest bırakılsın" diyerek bir açıklama yaptı.

Sakarya'da partimize yönelik bu ilk gözaltı değil, Geçtiğimiz aylarda bir çok arkadaşımız daha gözaltına alınmış, üç arkadaşımız da tutuklanarak aylarca tutuklu kalmıştı" denilen açıklamada, "Bu gözaltılar aylardır aralıksız devam eden tehdit ve şantajların bir devamıdır" ifadeleri kullanıldı.

Sakarya'da neler oluyor?

Sakarya'da gözaltılar öncesinde gençlere yönelik şantaj ve tehditler yapıldığı belirtilen açıklamanın devamı şöyle:

"Parti üyelerimiz aranarak, 'İşkence yapmakla tehdit edilmekte', bu vesileyle 'ajanlık' teklifleri yapılmaktadır.

Parti üyelerimizin aileleri aranmakta, 'burslarının kesilmesi, yurttan atılmak ve tutuklanmakla' tehdit edilmektedir.

Daha önce gözaltına alınan üyelerimizin el konulan bilgisayarlarında yer alan fotoğraflarla Facebook hesapları açılarak provokasyonlar yapılmaktadır.

Bu tehdit ve şantajlarla birlikte yaşanan gözaltı, baskı ve yıldırma politikalarının bir parçasıdır.

Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır! Partimize ve Parti üyelerimize yönelik bu hukuksuz, hadsiz saldırılara son verilmelidir.

Sakarya'da hukuku rafa kaldıran, yerine zorbalığı koyanlar ortaya çıkarılmalıdır.

Partimiz, Sakarya'da yaşanan bu tehdit, şantaj ve provokasyonlara ilişkin soruşturma başlatmak üzere gerekli hukuki adımları atacak ve takipçisi olacaktır."