Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AKPi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi. Parti genel merkezindeki basına kapalı olarak yapılan toplantı, 2 buçuk saat sürdü.

Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. Yargı reformunun gündemde olduğunu dile getiren Çelik, “AK Parti’nin kesintisiz reform anlayışının bir parçası olarak gündeme gelecek. AB kriterlerini de yerine getiren bir içeriğe sahip. Öncelikli olan vatandaşımızın ihtiyacının karşılanmasıdır” dedi.

‘TANK PALET FABRİKASI İÇİN GİZLİ SAKLI BİR KARARNAME YOK’

Kılıçdaroğlu’nun Tank Palet Fabrikası’yla ilgili kararnamenin gizlendiği yönündeki sözleri soruyu Çelik, “Cumhurbaşkanlığı karar ve kararnamesi arasındaki farkın bilinmesi gerekir. Bu gizli bir kararname değildir. Cumhurbaşkanlığı kararlarının birçoğu yayınlanmayabiliyor. Bu da öyle bir karardır. Ortada gizli saklı bir şey yok. Tesis Aralık 2018’de özelleştirme kapsamına alındı. Buradaki milli kapasitenin daha yükseğe çıkarılması için, yeni gelişen teknolojik imkanlara uygun olarak buraya yeni yatırımların yapılabilmesi için bu kadar alındı. Tesisin mülkiyeti Milli Savunma Bakanlığı’nda kalacaktır” şeklinde yanıtladı

GÜNDEMDE ERKEN SEÇİM YOK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AK Parti’nin erken seçime mecbur kalabileceği açıklamasını değerlendirdiği sorulan Ömer Çelik, “Erken seçim diye bir şey yok, seçimler bitti. Türkiye’de siyasetin patronu vatandaştır. Milletimiz seçim gündeminin geride kalmasını arzu ediyordu, seçimler yapıldı ve bitti. Erken seçim gündemimizde yok. Bunu politik bir meydan okuma olarak gündeme getiriyorsa bunu gündeme en son getirecek kişi Sayın Kılıçdaroğlu’dur. Hükümet gündemine hakimdir” yanıtını verdi.