Ali İhsan Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada ""Cumhuriyet Halk Partililer, Tank Palet Fabrikası ile bizim ne yapmak istediğimizi çok iyi biliyor ama ne hikmetse Cumhuriyet Halk Partisi başta olmak üzere birtakım muhalifler 'Türkiye'ye bir şey yapılmasın, işler ters gitsin biz de bu iktidardan kurtulalım, gerekirse Türkiye'nin düşme pahasına kurtulalım.' diyecekleri bir noktayı yaşıyoruz. Bu çok vahim bir durum" dedi.

Konuşmasında, AKP Genel Başkanı Recep tayyip Erdoğan'dan övgüyle söz eden ve 50 yıl sonra bu dönemin bir çağın kapatılıp yenibir çağın açıldığı dönem olarak anılacağını iddia eden Ali İhsan Yavuz, Erdoğan'ın dava bilinciyle kuşandığını ve davası uğruna her şeyi göze alan bir lider olduğunu ifade etti.

Yavuz, şunları kaydetti: 
"Türkiye olarak NATO'nun üyesiyiz ve hava savunma sistemine ihtiyacımız var. Bize aylar sonra hava savunma sistemi gönderdiler ve ne halde olduğunu bilmiyoruz. Biz dedik ki 'kendimiz alacağız bunu ve bize ait olacak.' Bu konuda Çin ile anlaşmak üzereydik fakat onlara 'bunu Türkiye'de yapacağız ve teknolojik transfer sağlayacaksınız.' dedik. Tayyip bey gözü kara bir lider. Rusya ile S-400 anlaşması yaptı. S-400 geldi, kurulmaya başlandı ve kısmen testleri de yapıldı.Tüm dünyanın baskısına ve uğraşısına rağmen S-400'leri Türkiye'ye getiren, kurmaya başlayan, Rusya'nın teknolojik transferiyle S-500'leri Türkiye'de yapacak olan liderin adıdır Recep Tayyip Erdoğan. Ayrıca şu an nükleer santral inşaatı devam ediyor. 2023 yılında nükleer santralin bir bölümü hizmete geçecek. Recep Tayyip Erdoğan'ın olmadığı gün nükleer santrali bize devam ettirmezler."