AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın “100 farklı belediye AK Parti’ye geçiyor” sözlerinin ardından, ilk katılımın salı günü yapılacak grup toplantısında olacağı belirtildi. Her hafta benzer katılımların olacağı öğrenilirken, AK Parti’ye katılacak 100 belediyenin nüfusunun yaklaşık 2.5 milyon kişi olduğu iddia edildi.

AKP kaynaklarından edinilen bilgiye göre yarınki (14 Ocak) grup toplantısında 2 bağımsız, 1 CHP, 1 İYİ Parti ve 1 Saadet Partili olmak üzere 5 belediye başkanına AKP rozeti takılacak.

Gazete Duvar'dan Nergis Remirkaya'nın haberine göre, her hafta benzer şekilde törenler düzenleneceği, bu şekilde sayının kısa sürede 100’ü bulacağı ifade ediliyor. AKP'li  belediyelerde memnuniyet anketinin yüzde 70’lerde olduğuna dikkat çeken bir parti yetkilisi, bu katılım kararlarında AK Parti’nin “milli çıkar konusunda tutumuna olan destek” ve kendi partilerine olan eleştirilerin etkili olduğunu söyledi, “Bundan sonra herkes artık AK Parti’yi konuşacak. Belediye başkanlarının katılımıyla halkın teveccühü ortaya çıkacak” dedi.

GEÇECEK BELEDİYELERİN NÜFUSU 2.5 MİLYON

AKP'ye geçeceği iddia edilen belediyeler arasında il belediyesi olmadığı ancak yüz binlerce seçmeni olan büyük, merkez ilçeler olduğu ifade ediliyor. AKP'ye  geçecek 100 belediyenin nüfusu yaklaşık 2.5 milyonu buluyor.