Ender Serbes, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"AK Parti kuruluş ilkeleri ile herkesin ortak ihtiyaçlarına/vicdanına uzun yıllar hitap ve hizmet eden ülkemizin kalkınması yolunda büyük katkı vermiş, özverili/değerli kadroların karşılık gözetmeden büyük fedakarlıklarla yürüttüğü devrim niteliğinde siyasi bir harekettir. Üzülerek görmekteyiz ki bu hareket yıllar içinde başlangıç ilkelerinden uzaklaşmış ve özellikle de son yıllarda kollektif düşünce/ilkeli siyaset çizgisinden git gide kopmuştur. 

Bu güne kadar bizlerin önceliği AK Parti yönetiminin eksik ve yetersiz olduğu noktalarda kendine çeki düzen vererek ülkemizin ihtayaçlarına yönelik siyasi faaliyetler üretmesi oldu. Bu süreçte eski Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve beraberinde yol yürüdüğü arkadaşlarının ortaya koyduğu yapıcı ve yerinde eleştirilerine kayıtsız kalmamız mümkün değildi.  Bu yüzden Sakarya’da yol yürüdüğümüz arkadaşlarımızla 23 Ağustos’ta Sakarya programını düzenleyerek Sn Davutoğlu’nun fikirlerini kamuoyuna duyurabilmesi için bir katkı sunduk. 

Sakarya siyasetini takip eden herkes beni Milletvekilliği Adaylık süreci ve sonrasında ortaya koyduğum duruşumdan yakinen tanır. Siyaseten amacımın hiç bir zaman bozmak, yıkmak veya dağıtmak olmadığını tam aksine demokratik ve yapıcı siyasetin gelişmesine katkı sunmak olduğunu çok iyi bilir.

Bugün basın açıklamasında sayın Ahmet Davutoğlu’nunda dile getirdiği ilke ve duruş çerçevesinde, bende bundan sonraki süreçte AK Parti çatısı altında siyaset yapamayacağımdan partimden üzülerek istifa ettiğimi tüm Sakarya kamuoyuna bildirmek istiyorum.

Biz ve bizim gibi düşünen yol arkadaşlarımız ile önümüzdeki süreçte toplumun hasretini sürdüğü ve ülke menfaatlerine katkı sunacak bir çizgide siyasi yürüyüşümüze devam edeceğimizin bilinmesini isteriz".