CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle bir araya geldikten sonra, Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

Gündeme ilişkin değerlendirmeleri sırasında, Tank Palet Fabrikası'nın Katar Ordusu'nun ortaklığındaki BMC'ye devrine de değinen Kılıçdaroğlu, fabrikanın 1105 sayılı kararla Katar Ordusu'na peşkeş çekildiğini ve bu kararın Resmi Gazete'de yayımlanmadığını belirterek, şunları söyledi:
"Şimdi Sayın Bahçeli(ye sesleniyorum, lütfen 1105 sayılı kararı Saray açıklamıyorsa sen açıkla kardeşim. Sen açıklamak zorundasın, madem milliyetçiyim diyorsun, vatanseverim diyorsun, bu ülkeyi, bayrağımı ve vatanımı seviyorum diyorsun, 1105 nolu kararı git Erdoğan’dan bulup kamuoyuna açıkla kardeşim. Satılmayan bir silah fabrikalarıydı, şimdi onu peşkeş çektiler. Ne için? 50 milyon dolar için. 50 milyon dolar para bulamadık, o nedenle... Boz anlaşmayı 24 saatte 50 milyon doları bulacağım. 767 bin dolar faiz ödüyoruz her gün. Tank Palet ne oldu, 50 milyon bulamadığımız için Katar ordusuna peşkeş çekildi.
Ben bu ülkeyi seven bir insanım, tıpkı sizler gibi, tıpkı her CHP gibi, tıpkı 82 milyon insanımız gibi. Ülkemi seviyorum, vatanımı seviyorum, bayrağımı seviyorum. insanımı seviyorum. İnsanıma hizmet etmek istiyorum. Ükenin çıkarları her şeyin üstündedir. Bir ülkenin silah fabrikası başka bir ülkeye peşkeş çekilemez. Nokta. Bunu herkesin iyi bilmesi lazım."