Bizim Sakarya Gazetesi'nden nurettin Eryılmaz'ın haberine göre Bağımsız Türkiye Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Sağlam, 31 Mart Pazar günü yapılan seçimlerde, oy pusulasında partilerinin Kaynarca Belediye Başkan adayı Samet Kaplan’ın adı ve parti amblemi bulunmadığı gerekçesiyle Kaynarca İlçe Seçim Kuruluna yazılı olarak müracaatta bulundu. Müracaatta, seçimin yenilenmesi talep edildi. BTP’nin başvuru dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: 

İSİM VE LOGO YOK

“31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Kaynarca Belediye Başkan adaylığı başvurumuz olduğu halde, adayımız Samet Kaplan’ın adı ve partimizin amblemi seçim pusulasında yer almamıştır. Bu durumda partimiz mağdur olduğundan Kaynarca’da belediye başkanlığı seçiminin yenilenmesi gerekmektedir.”

2 GÜN İÇERİSİNDE

Konuyla ilgili açıklama da yapan BTP İl Başkanı Mehmet Sağlam, “Kaynarca ilçesinde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için ilçe seçim kuruluna başvurumuz var. Teslim etiğimiz evrakların alındı kayıt belgeleri elimizde var. 31 Mart 2019 Kaynarca ilçesi belediye başkanlığı seçiminde partimizin adayı ve amblemi oy pusulasında yer almamıştır. Bu durum nedeniyle partimiz seçimde mağdur olmuştur. Belediye başkanlığı seçiminin yenilenmesi için İlçe Seçim Kuruluna yazılı başvuruda bulunduk. Alınacak kararın sonucunu bekleyeceğiz” diye konuştu. Kaynarca İlçe Seçim Kurulunun başvuruyu inceleyerek iki gün içerisinde karara bağlayıp soncu açıklaması bekleniyor.