CHP Sakaryaİl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, İl Başkanı Erdoğan Isır'ın, geçen Pazartesi günü ilçe başkanlarıyla kongre sürecine ilişkin yaptığı toplantı hakkında bilgi verildi.

Isır'ın ilçe başkanlarına iki yıllık görevleri süresince yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür ettiği ifade edilen açıklamada, ilçe başkanları ile örgütlerin karar vereceği mahalle delege seçimlerini, bir önceki dönem söz verdikleri gibi mahallelerde, üyenin ayağına giderek yapılması yönündeki isteğini de paylaştığı ifade edilerek, mahalle delegasyonu belirlenirken aktif görev alan üyelerin ön plana çıkarılmasını rica ettiği kaydedildi.

Isır'ın bugüne kadar örgüte ne söz verdiyle yerine getirdiğini söylediği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:
"İl Kongresini de söz verdikleri gibi kapalı spor salonunda yapacaklarını ve yıllardır özlenen Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğünün istediği şekilde ÇARŞAF liste ile yapmak istediklerini belirtti. (Örgütümüz kimleri istiyorsa görev verebilir, bloklaşmış listeler değil, isteyen üyenin görev alacağı bir kongre istiyoruz) dedi."

KONGRE TAKVİMİ

Açıklamada, kongre takvimine ilişkin de şu bilgiler verildi:

"Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlıklarında üye listeleri Pazartesi sabahı askıya çıkartılarak üyelerin kontrolüne sunulmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya üyeleri ilçe başkanlıklarına giderek üyeliklerini 27 Ekim Pazar akşamı saat 18:00 e kadar kontrol edebilir ve eksikler var ise İlçe Başkanlıklarına dilekçe ile başvurabilir.

Kongre takvimi doğrultusunda Mahalle Delegelerinin seçimleri 8 Kasım Cuma- 1 Aralık Pazar tarihleri arasında yapılacaktır.

İlçe Kongrelerinin başlangıç tarihi 14 Aralık Cumartesi,  bitişi ise  27 Ocak Pazartesi olup, Cumhuriyet Halk Partisi İl Kongreleri  ise 3 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 2 Mart Pazartesi sona erecektir."