Belediyenin ilçenin temizlik işleri için araç kiralama ve bakım ihalesine çıktığını hatırlatan Kurtuluş, şunları kaydetti:
"Adapazarı Belediye’sinin çeşitli nitelikteki en az 2017 model yılı olması şartı ile 60 adet çöp toplama/temizlik/hizmet aracı için öngördüğü kiralama bedeli, maliyet keşfi (kdv hariç) 48 milyon 176 bin TL dir. İhaleye katılan şirketlerin verdiği en düşük teklif ise (KDV hariç 35 milyon 997 bin TL'dir.  Bu araçların 2019 modellerinin satın alma bedeli ise KDV hariç 21 milyon TL dir. Biz daha bu ilk ihaleyi kabul edilemez görürken Adapazarı Belediyesi işi bir adım daha öteye götürmekte bir beis görmemiştir. İhaleye katılan diğer şirketlerin itirazı sebebiyle ilk ihalenin neticelenmemesi üzerine Adapazarı Belediyesi ikinci bir ihale yapmıştır. İlk ihalede 36 ay için 36 milyon TL teklif veren firma, bu sefer 3 ay için 3,3 milyon TL yani sadece 1 ay önceki teklifinden yüzde 10 daha fazla teklif vermiştir. Bu ikinci ihale davet usulü ile yapıldığından ilana çıkılmamıştır ki, bu sebeple ihale şartlarını da bilmemekteyiz. Acaba katılımcılardan istenen araç şartları ilk ihale ile aynı mıdır? Bu konu ayrıca izaha muhtaçtır. Bu yeni ihale ile bir ay önce 36 milyon olan rakam ) 39,6 milyona çıkmış rant katlanmıştır."

TEK MUHALİF SES
Kurtuluş, Adapazarı Belediye Meclisi üyesi Haluk Akbay'ın da katıldığı toplantıda, Belediye Meclisi'nde denetleme görevini yerine getirdiklerini ve bunu sürdürmeye kararlı olduklarını belirterek, şöyle devam etti:
" Her ne kadar diğer muhalefet partisi iktidarı bırakıp, “eleştirmekte acele ediyorsunuz biraz bekleyin” sözleriyle bizi eleştirse de, iktidar partisi meclis toplantılarında konuşmamızı angarya olarak görse de, partimiz Adapazarı halkı haricinde kimse tarafından beğenilme çabasında değildir. Bu manada Adapazarı’nda muhalefet adına sesi çıkan, her şeyden önce Adapazarı’nın çıkarını düşünen tek partinin CHP olduğu gerçeğini de belirtmeden geçemeyeceğiz. 25 yıl önce Adapazarı’nda Allah’ın suyunu parayla satıyorlar sömürüsü ile başlayan soygun düzeni, ne yazıktır ki günden güne yerleşmektedir. Her seçimde kazanmanın sarhoşluğuyla mevcut iktidar her şeyi kendine mübah görmektedir. Kasaba zihniyetiyle yönettikleri şehir, her geçen gün geçmişi mumla aramaktadır. Adapazarı’na hizmet; belediye kaynaklarını kıtı kıtına planlayarak harcamak, her kuruşunu hizmete döndürmektir. Adapazarlının cebine giren parayı yükseltmek, hayatına artı değer katmaktır. Adapazarı sorunları için bu şu kurumun işi, onun işi bunun işi diyerek topu taca atmak değil Adapazarı’nın dertleriyle dertlenmek bu sorunlara çözüm üretmektir. 25 yıldır derdiniz cebinize hizmet değil Adapazarı’na hizmet olsaydı bugün başka bir şehirde yaşıyor olurduk."