CHP Adapazarı Belediye Başkan Adayı İsmail Kılıç Sen Otel’de düzenlediği basın toplantısı ile projelerini ve hedeflerini açıkladı. Toplantıya CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP PM Üyesi Ayça Taşkent, Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır ve Adapazarı İlçe Başkanı Fatma Kurtuluş ile partililer de katıldı. 

İsmail Kılıç, seçim çalışmalarını resmen başlattıklarını belirterek,“31 Mart akşamına kadar gecemizi gündüzümüze katarak Sakarya’nın en büyük ilçesi Adapazarı’nda çalınmadık kapı, sıkılmadık el ve dinlenmedik bir yürek bırakmayacağız. Her siyasi renkten büyük bir ekiple çalışacağız. 1 Nisan Sabahı seçimden zaferle çıkacağımızdan en ufak bir şüphem yoktur” dedi.

“Yeniden Güçlü Adapazarı için Yüzü Gülen Hizmet Bilen Adapazarlı Başkan” sloganı ile yola çıktıklarını anlatan Kılıç, projelerini ise şöyle sıraladı:

EKONOMİK VE SOSYAL PROJELER

“Tarım Birliği ile lisanslı Tohum Üretimine öncülük ederek çiftçimizin katma değeri yüksek ürün üretmesini ve kat ve kat fazla kazanç sağlamasının sağlayacağız. Esnafımıza, sanatkarımıza sahip çıkacağız. Bir öğrenci kenti olan Sakarya’da, öğrencilerimizin hayatına dokunacağız. Sanat kültür ve spor faaliyetleri ile gençlerimizin ufkunu açacağız.  Meslek okulları ile sanatkar yapacağız. Biz “Yeniden Güçlü Adapazarı” için insanlarımızın yüzlerini güldüren, önce ekonomik sonra sosyal projeleri hayata geçirmeyi kendimize görev sayıyoruz.  Ben bir hesap insanıyım.  Ekonomi Bilim Uzmanıyım.  Bir şehrin güçlenmesinin ekonomik kalkınma ile olabileceğine inanan bir kardeşinizim. Bu şehirde yeniden ticareti güçlendireceğiz Şehrimizin  tarihi cazibe merkezlerini yeniden keşfedeceğiz.”

DEPREM GERÇEĞİ

“Depremden bu yana geçen 20 yılda yapılmayanları yapacağız. 30 yılda bir deprem üreten bölgemizde belki yarın belik 10 yıl sonra karşılaşacağımız depreme tedbir almayanlar, 1999 depreminden kalan katlı binaların birçoğunun yıkılacağını çok iyi biliyorlar. Deprem gerçeğine yönelik Deprem Tedbir Koordinasyon Merkezimizde projeler üreterek, doğanın gücünü umursamaz bir idarecilik sergilemeyeceğiz. Trafik, Beslenme, barınma, Soğuk-Sıcak Stresinden kurtararak barınak değil, doğal yaşam parkalarında yaşamalarını sağlayacağız. Çocuklarımızla gidebileceğimiz yakınlıkta doğal yaşam alanları kuracağız.”

ADAPAZARI’NDA BİR MEŞALE YANACAK

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise şunları söyledi: 

“Bu seçimde Sakarya’da bildiğiniz gibi İyi Parti ittifakı ile giriyoruz. Büyükşehir Belediye Adayımız Sayın Cihan Kolip’tir. Büyükşehir Belediye Adayımızı yürekten destekliyoruz. Biz bu süreçte oturduk ve konuştuk. Ülkeyi birlikte yönetmek istiyoruz dedik. Bugün AKP, MHP, CHP, İyi Parti, HDP zamanı değil. Bugün vatan, millet, gelecek, değerlerimiz, özgürlük duygusu için birlikte yola çıkma zamanı. Merkezde kendi adayımızla, birlikte karar aldığımız ilçelerde birbirimizin adayları yani milletimizin hak ettiği adayları destekleyeceğiz. Adapazarı’nda partimizin adayı Sakarya’nın hak ettiği bir isim olan İsmail Kılıç’tır.  Değerli kardeşim İsmail Kılıç, sadece Adapazarı’nın belediye başkanı olmayacak. Burada bir meşale yakarak, Sakarya’da belediyecilik nasıl yapılıyor gösterecek.”