Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya Örgütü’nde ilçe kongreleri devam ediyor. Bugüne kadar kongreleri tamamlanan Arifiye ve Kaynarca'da başkanlar değişmedi. Karasu’da ise Aykut Süt yeni başkan oldu.

ARİFİYE
Arifiye’de tamamlanan 5’inci kongrede başkanlığa Ali Gökpınar yeniden seçildi.

Divan Başkanlığı’nı İl Başkanı Erdoğan Isır’ın yaptığı kongrede 2 yıllık çalışma ve hesap raporu okunarak, kabul edildi.  İki adayla gidilen seçim sonucunda Ali Gökpınar tekrar başkan seçildi.
Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Ali Gökpınar, Kamuran Adıyaman, Ahmet Selim Aydın, Ahmet Coşkun, Oğuz Demirel, Ferit Erdoğan, Nilgün Ekmen, Handan Güngör, Mehmet Özkan, Muzaffer Oral, Selahattin Seyhan, Saadet Şaşmaz, Enis Yapıcı

Kongreye parti meclis üyesi, il yönetim kurulu üyeleri, il kadın kolları başkanı yöneticileri, il disiplin kurulu başkanı ve üyeleri, ilçe başkanları ve yöneticileri, büyükşehir belediye meclis üyesi, Arifiye belediyesi meclis üyesi ve çok sayıda partili katıldı.

KARASU

Karasu’da geçen Pazar günü gerçekleştirilen 37’inci kongreye CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de katıldı ve partililere hitap etti.
Mevcut Başkan Nurhan Aydın'ın aday olmadığı kongrede daha önce aday olacağını açıklayan Gökhan Özkan’ın çekilmesiyle tek aday olarak seçime giren Aykut Süt, yeni ilçe başkanı oldu.

Yönetim Kurulu'na ise Onur Aslan, Ekrem Bayram, Sultan Cengiz Doğu, Bertaç Cihan, Erol Çiftçi, Sevgi Dakak, Yusuf Demircioğlu, Azmi Er, Türker Kır, Mehmet Küçüktekin, Necla Süheyle Şengül, Şengül Tetik, Metin Ülker, Hatice Yeşilduman seçildi.

KAYNARCA

Kaynarca’da da 37’inci kongre tamamlandı ve Ersan Ceylan tek aday olarak girdiği seçimde yeniden başkan seçildi.

 50 delegeden 30'unun oy kullandığı seçimde Yönetim Kurulu Ersan Ceylan (Başkan), Yılmaz Yenilmez, Burhan Güzelalp, Ali İhsan Sert, Okay Temel, Levent Gönül, Kemal Sağır, Ergün Demircan, Kıymet İçöz, Yunus Durman, Mehmet Öz, Şevket Candan, Serkan Yüksel’den oluştu.

Kongrelerde ayrıca il delegeleri de seçildi.

CHP’de kongre süreci çarşambagünü Kocaali ile devam edecek.