Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç partisinin Sakarya İl Örgütünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır ve il yöneticilerinin de eşlik ettiği basın açıklamasında Özkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çekya Büyükelçiliğine Egemen Bağış ve Hollanda'nın Lahey Büyükelçiliğine Şaban Dişli'yi atamasını sert sözlerle eleştirdi. Sözlerine, 'AKP’ye bu güne kadar oy vermiş, samimi duygularla bu ülkenin kalkınmasına, gelişmesine katkı sağlamasını umut ederek oy vermiş insanlarımızın yüreğine, vicdanına, aklına seslenmek için karşınızdayız. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı bir atamanın vicdanları ne kadar kararttığını, insanlarımız ne kadar derinden yaraladığını anlatmak için karşınızdayız' diyerek başlayan Özkoç, Çekya Büyükelçiliği'ne atanan Egemen Bağış için 'peki kim bu Egemen Bağış?' diyerek açıklamasına devam etti.

Bağış'ın geçmiş dönem Amerika'da altın kaçakçılığı ve Türkiye'de bürokratlara rüşvet vermekle suçlanan ve bu konuda kimi ses kayıtları basına düşen Rıza Zarraf'la olan yakın ilişkisine değinen Özkoç, 'Rıza Zarraf dosyasında adı geçen Egemen Bağış. Amerika Birleşik Devletleri’nde yolsuzlukla, altın kaçakçılığıyla suçlanan Rıza Zarraf’ dan bahsediyoruz. Türkiye’de milyonlarca dolarlık rüşvet davalarına konu olan Rıza Zarraf’ dan bahsediyoruz. Rıza Zarraf’ ın bir buçuk milyon dolarlık davasına adı karışmış Egemen Bağış’dan bahsediyoruz. Dinimizi ayetlerle ilgili konularda yaptığı telefon konuşmalarında dalga konusu haline getiren Egemen Bağış’ dan bahsediyoruz. Zarraf’ın bürokratik işlerini takip eden, onun babasının İtalya vizesi almasını sağlayan, oturma izni alması ile ilgili onun emrinde bir bürokrat gibi çalışan Egemen Bağış’ dan bahsediyoruz. Zarraf’ ın ulusal arenadaki yolsuzluklarda onunla bire bir ilişkilendirilen Egemen Bağış’dan bahsediyoruz. Zarraf’ın kurmak istediği oteller zincirinde onunla birlikte adı geçen Egemen Bağış’ dan bahsediyoruz. 12 yıl hapis cezası ile cezalandırılmak istenen Egemen Bağış’ dan bahsediyoruz. Ama yukarıdan bir el uzanıyor, ne aldığı rüşvet davalarıyla ne Zarraf’ la ilgili yolsuzluk iddialarıyla, ne milletin aklıyla, vicdanıyla, diniyle dalga geçen Bağış'ı hiçbir şeyine bakmadan onu büyükelçi olarak atayan akılların onu korumasından bahsediyoruz' dedi.

Açıklamasının devamında yakın zamanda Hollanda Lahey'e büyükelçi olarak atanan, eski AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'ye de değinen Engin Özkoç, 'Peki Şaban dişli kimdir? Şaban Dişli, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin 1 numaralı sanığı Mehmet Dişli’ nin kardeşidir. 15 Temmuz’da insanlarımız sokağa Türkiyemiz için döküldüler. Bir daha darbe olmasın diye canlarını verdiler. Tankın önünde yattılar. Çocuklar şehir düştüler, askerlerimiz şehit düştüler. Peki bunun sonucunda Türkiye’de ne oldu. Fethullahçı Terör Örgütü ile bir arada olduğu düşünülen insanlar eşleri ve çocukları kamu kuruluşunda ise görevden alındılar. Bank Asya’ya dahi para yatırmış insanlar sorgulandılar. Oysa ki Bank Asya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kestiği kurdele ile açılmıştı. İnsanlar aslında Bank Asya’ya değil o dönemin başbakanına güvenip paralarını yatırdılar. Onlar şimdi adli makamlarca yargılanıyorlar. Eşleri ve çocukları görevlerinden uzaklaştırıldılar. Peki Şaban Dişli? Şaban Dişli Mehmet Dişli’ nin öz be öz kardeşi. Hangi göreve getirildi. Hollanda Lahey Büyükelçiliği görevine getirildi. Hiç bu kadar, Türkiye itibarını yitirmiş midir? Gerçekten Türkiye’de vicdanlar hiç bu kadar sızlamış mıdır? İnsanlarımızın duyguları ile dalga geçen, aklıyla ile dalga geçen, vicdanıyla oynayan, onların dinleriyle dalga geçen, ayetlerimizle dalga geçen, darbe kalkışmasının bir numaralı sanıkları olan ve onlarla irtibatı olan kişiler dünyada Türkiye’yi temsil etmek için görevlendiriyorlar. Neden? Çünkü onlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yandaşları. Çünkü onlar bizim bilmediklerimizi biliyorlar. Çünkü onlar Türkiye’nin geçmiş, karanlık tarihinin sayfalarında adları geçen kişiler. Kimlerle beraber? Bizi yönetenlerle birlikte. Çünkü o yüzden Türkiye dış politikada çok kötü bir duruma geliyor. Çünkü o yüzden alınan kararlar doğrultusunda Mehmetçiklerimiz şehit düşüyorlar. Kimlerin dış politikasıyla? İşte tam da bunların dış politikasıyla. Bunu şiddetle kınıyoruz' diyerek FETÖ soruşturmalarındaki çifte standart uygulamalarına dikkat çekti.

Konuşmasının bitiminde tekrar geçmiş dönem AKP'ye oy vermiş vatandaşlara seslenen Özkoç, 'Türkiye bir an önce bunlardan kurtulmalı. Türkiye bir an önce gerçek diplomatların eline teslim edilmeli. Türkiye bir an önce doğru, ülkenin geleceğine gerçekten hizmet edecek insanlar tarafından idare edilmeli. Bu duygularımızı paylaşmak için karşınızdaydık' diyerek açıklamasını bitirdi.