Erenler Belediyesi tarafından 6 ay önce açılan Yaşam Merkezi'nin Büyükşehir Belediyesine devredilmesine CHP Erenler Belediye Meclis Üyesi'nden tepki geldi.

CHP Belediye Meclis Üyesi Özgür Paşaalioğlu konu ile ilgili yayınladığı basın metninde Erenler Belediyesi'ne, 'Erenler Yaşam Merkezi ne kadar bedel ile Büyükşehir’e devredilmiştir?' ve 'Sakarya Büyükşehir Belediyesi Erenler Halkı adına yapılan yaşam merkezine ne yapacaktır?' sorularını yöneltti.

Paşaalioğlu tarafından yayınlanan açıklamada, Yaşam Merkezi'nin açılış gününde Erenler’e spor, dinlenme ve eğlence merkezinin adresini kazandırdık diyerek halktan oy istendiğini hatırlatarak, içerisinde bulundurduğu gerek spor, eğlence, gerek dinlenme alanları ile vatandaşların yaşam standartlarını yükseltecek, yarı olimpik yüzme havuzu, tırmanma duvarı, sauna, hamam, tuz odası, fitnes salonu, sentetik buz pisti, squash duvar tenisi, çocuk eğlence dünyası ve kafeterya gibi birçok eğlence ve spor alanları bulunduğu anlatılan merkezden artık Erenler halkının dahi ücretsiz faydalanamayacağı belirtildi.

Erenler Belediyesi tarafından henüz bir yıl dahi olmadan işletemeyiz gerekçesi ile elden çıkarılan Yaşam Merkezi ile ilgili CHP Meclis Üyeleri olarak konunun takipçisi olacaklarını ifade eden Paşaalioğlu Erenler halkı adına yetkililere şu soruları sordu;

*Devir anlaşması o günlerde mi yapılmıştır?

*Yaşam Merkezinin yapımın gerçek maliyeti nedir? Yaklaşık 20 milyon TL’lik maliyet öngörüldüğünde neredeyse belediye borcunun üçte birine denk geldiği doğru mudur? O halde Erenler halkının parasıyla borçlanarak yapılan bu tesisten neden ERENLER HALKI ve 18 yaşına kadar olan GENÇLERİMİZ ücretsiz faydalanamıyor?

*Erenler Yaşam Merkezi ne kadar bedel ile Büyükşehir’e devredilmiştir?

*Sakarya Büyük Şehir Belediyesi Erenler Halkı adına yapılan yaşam merkezine ne yapacaktır?

*Bir Belediyenin bir tesisi çalıştıramam diyebilme lüksü olabilir mi? Belediyecilik anlayışı yönetmeyi ve çalıştırmayı gerektirmez mi? Halk sizlere devredin burayı diye mi oy verdi? Devir konusunda Erenler halkının görüşleri alındı mı?

*Burası bir ticarethane değil ise neden ERENLER halkına ve öğrencilere bu tesis ücretsiz değildir? Halkçı belediyecilik anlayışı bunu gerektirmez mi?