CHP Serdivan İlçe Başkanlığı Binası önünde gerçekleştirilen törende başvurusunu yapan Zafer Kazan’a rozetini İl Başkanı Erdoğan Isır taktı. CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Parti meclisi Üyesi Ayça Taşkent ve Serdivan İlçe Başkanı Sebahattin Gülbaş’ın da hazır bulunduğu törene, il ve ilçe yöneticileri de katıldı.
CHP içinde heyecanla karşılanan Zafer Kazan’ın adaylığı için konuşan Engin Özkoç:
“Zafer Kazan bizim kentimizin yetiştirdiği bir kardeşimiz, ülkemizin yetiştirdiği bir değer. Partimize yapmış olduğu Serdivan Belediyesi Başkanlığı Aday Adaylığı ile birlikte bundan sonraki hayatını halkımıza adamak için elini taşın altına cesur bir kardeşimiz. Ben şimdiden alacağı Belediye Başkanlığı için onu kutluyorum ve aramıza hoşgeldin diyorum. Önce Serdivan daha sonrasında da yaptığın hizmetler, gösterdiğin başarılar ile kendine daha büyük hedefler koyarak ülkemize ve milletimize sahip çıkmanı diliyorum, yolun açık olsun.”  sözleri ile Zafer Kazan’a başarılar diledi.
Kendisine destek olmak için gelenlere ve parti yöneticilerine seslenen Kazan görev yaptığı süre boyunca hukukun, adaletin ve insanların sesi olduğunu ve artık o sesi artık çok daha güçlü bir söylem ile daha geniş bir alana taşımak için belediye başkanlığına aday olduğunu söyledi.
SERDİVAN’IN GÖNÜLLÜ AVUKATIYIM
Gerek Baro Başkanlığı döneminde gerekse kişisel hayatında haktan, hukuktan, adaletten yana tavır aldığını ve haksızlıklarla mücadele ettiğini anlatan Zafer Kazan:  “Bana her defasında ‘Sana ne oluyor’ diyenlere cevap veriyorum, evet ben Serdivan’ın gönüllü avukatıyım.” dedi.
Her fikir ve düşünce ile insanlarla kucaklaşacağını, hayatlarına dokunacaklarını ve herkes için çalışacaklarını ifade eden Kazan adaylığına dair şöyle konuştu:

SEFERBERLİK İLAN ETMEK İSTİYORUM
“Ev hanımları, çalışan kadınlar, anneler, çocuklar, babalar, öğrenciler, engelliler, şehirde yaşayan herkes için çalışacağız. Belediyeciliğin her yeri betona boğmak olmadığını göstermek istiyoruz. Vatandaşa 3 kat izni verirken insanların yeşil alanına, sabah yürüyüş yaptığı sahaya el koyup şehri 6-7 katlı ucube bir beton çöplüğüne rant çöplüğüne dönüştürmek olmadığını göstermek istiyoruz. Biz etrafı rant çöplüğüne beton çöplüğüne boğmayacağız. İnsanlarımız nefes alacak, “belediyemiz her gün her adımında bizi düşünüyor” diyecek. Belediyenin bütün imkânlarını ve bütçesini insanlarımızın ihtiyaçları için kullanacağız. Belediyenin ne için var olduğunu göstereceğiz. İnsanlarımızın özlem duyduğu bir belediyecilik örneği göstereceğiz. Bir kapıyı açalım bakın neler olacak!
Çünkü bu kapı sadece Serdivan’a değil tüm Sakarya’ya açılan bir kapı olacak, İşte bu yüzden Serdivan için tüm Sakarya’da bir seferberlik ilan etmek istiyorum. Artık yeter! Serdivan için tüm Sakarya’ya örnek olacak bir belediye için, yepyeni bir yol açacağız.”