Millet İttifakı Büyükşehir ve Serdivan Belediye Başkan Adayları Kazımpaşa’da ortak mitingde buluştu. Cumhuriyet Halk Partisi Gurup Başkan Vekili Engin Özkoç’un da destek verdiği miting “Tarımsal Kalkınma Mitingi” başlığı altında düzenlendi.

Boş bir römork üzerinde halka hitap eden başkan adaylarından ilki Serdivan Belediye Başkan Adayı Avukat Zafer Kazan oldu.

SON SÖZÜ SÖYLEMEYE HAZIR MISINIZ?

Serdivan’ın hala yüzde 60 oranında ekilebilir toprağa sahip olduğunu ve Kazımpaşa’nın da bu alanda çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Kazan şöyle konuştu:

“Her şeyi ithal ederek yaşayamayız. Eti ithal ediyoruz, yetmiyor hayvanı da ithal ediyoruz, Tahılı ithal ediyoruz yetmiyor tohumunu da ithal ediyoruz. Çiftçimiz artık ekemiyor toprakları boş, hayvancımız artık hayvan bakamıyor ahırları boş. Bu bir tükeniştir. Üretmeden yaşanmaz. İşte bu nedenle Serdivan Belediyesinde ilk defa Kırsal Kalkınma Bürosu kuracağız, çiftçilerimizin topraklarını bereketlendireceğiz, ücretsiz tohum yardımı yapacağız, hayvancılarımıza yem desteği sağlayacak ve ahırlarımızı dolduracağız ve hep birlikte kalkınacağız. Kazımpaşa merkezli köylü pazarları-üretici pazarları kuracağız ve gençlerimize iş imkanları oluşturacağız. Kuracağımız kooperatifler aracılığıyla ilçemizin ve ilin tüm ihtiyacını tohumdan fidana, meyveden sebzeye biz karşılayacağız. Böylece köylülerimiz kalkınacak ve gençlerimiz de iş sahibi olacak.

Bugüne kadar çok şey söylendi çok şey konuşuldu. Artık son sözü söylemeye hazır mısınız?

Gençlerimizi iş sahibi yapmaya hazır mısınız? Topraklarımızı ekmeye üretmeye hazır mısınız? Ahırlarımızı hayvanlar ile doldurmaya hazır mısınız? O halde 31 Mart’ta sandıkları Adalet ile doldurmaya hazır mısınız?”

SUYA YÜZDE 40 İNDİRİM YAPACAĞIZ

Zafer Kazan’ın ardından Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doktor Cihan Kolip vatandaşlara seslenerek: “Tarımsal kalkınma dairesi kuracağız, çiftçiyi destekleyeceğiz, hayvancılığı teşvik edeceğiz. Olmayan altyapının vergisini almayacağız, suyu yüzde 40 oranında ucuzlatacağız. Hep birlikte adaletli bir yönetim örneği göstereceğiz.” dedi.

KARDEŞLERİMİ SİZE EMANET EDİYORUM

Son olarak söz alan Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da römork üzerinde halka seslenmelerinin asıl nedenini anlatarak şöyle konuştu:

“Çiftçimizin bugünkü halini, bugünkü durumunu anlatan, çiftçimizin rızkını çıkardığı bu traktör römorku üzerinden sizlere sesleniyoruz. Burada adaylarımız kendini değil Kazımpaşa’yı anlatıyorlar, ülkemizi anlatıyorlar. Allah bize bereketli topraklar vermiş, suyumuzu vermiş ekip biçelim diye. Bir zamanlar bu römorklar şeker pancarı ile dolu idi, patates ile dolu idi. Şimdi tarlalar ekilmiyor, tohum bile yok, tohumu dahi İsrail’den alıyoruz. Bereketli ülkemizde kendi kendimizi yoksullaştırıyoruz. Römorklar bu yüzden boş. Her şeyimiz var geriye bir tek adaletle yönetmek kalıyor. Yüreğinde millet sevgisi olan adaletli adaylarımızdan Zafer Kazan. Avukatlık yapmış, baro başkanlığı yapmış yürekli kardeşime yola çık bu millet seni yolda bırakmaz dedim. Cihan Kolip doktorum ona canınızı emanet ediyorsunuz, bu millete borcum var onların parası ile okudum doktor oldum diyen adaleti yüreğinde taşıyan Cihan Kolip. Şimdi sizleri Allah’a kardeşlerimi size emanet ediyorum”diyerek Zafer Kazan ve Cihan Kolip için destek istedi.