Ecevit Keleş, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

Keleş yaptığı basın açıklaması şu şekilde:

Sakarya milletvekilimiz ve Grup Başkan vekilimiz Engin Özkoç’un il kongremizde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı her yönüyle baştan sonra doğru ve eksiksiz olan açıklamalar sonrası AKP il başkanı ve diğer AKP’li siyasetçilerin içi boş tehditlerini basın organlarından okuyoruz.

Açıkça belirtmek isteriz ki bu ucuz tehditler ne vekilimiz Engin Özkoç’u ne de CHP Sakarya örgütü üyelerini inandıkları doğruları söylemekten geri bırakamaz. Üyesinden yöneticisine, başkanından milletvekiline CHP Sakarya İl Örgütü tek vücuttur. Hiçbir ferdini bir başka şahıs kurum ve zümrenin boş tehditleri karşısında yalnız bırakmayacaktır. Tam da milletvekilimiz sayın Engin Özkoç’un belirttiği gibi AKP döneminde ülkemiz hem maneviyat hem de maddi olarak bir çöküş içine girmiş, toplumumuzun tüm manevi ve milli değerleri bir enkaza dönüşmüştür.

FETÖ devletin tüm kadrolarını AKP marifetiyle ele geçirmiş, bürokraside kendine biat edilmeden yaprak kımıldayamaz güce “Ne istediler de vermedik?” diyen, kendini FETÖ Kumpaslarının savcısı ilan eden genel başkanınız sayesinde ulaşmıştır. Tüm Türkiye’nin gözleri önünde yaşanan cemaat- AKP aşkını, karasevdasını başını kuma gömen deve kuşu misali görmezden gelmeye çalışsanız da aslında gerçeği siz de biliyorsunuz. Ne sizin, ne de genel başkanınızın tehditleri hiçbir CHP’liyi inandıklarını söylemekten geri bırakmaz. 30 yılda Cumhurbaşkanına hakaretten açılan davanın 13 katını üç yılda açan genel başkanınız ve sizler gidici olduğunuz gerçeğini örtemeyeceksiniz. Koltuğunuzu korumak için kurmaya çalıştığınız korku imparatorluğu bize vız gelir. Son söz olarak CHP Sakarya İl ve İlçe başkanlıkları milletvekilimizin açıklamalarının arkasındadır."