Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) yarın yapacağı kongresi ile isim ve program değişikliğine gidecek. 8. Kongre öncesinde bugün yayınlanan Birgün gazetesinde, “Umut ve Seçenek” başlıklı bir yazı kaleme alan Doğan Tılıç, partinin kendisine yeni bir rota çizeceğini belirtti. Tılıç partinin yeni adının da ‘Sosyalist Sol Partisi’ olmasının beklendiğini yazdı.

"ÖDP, kendisine yeni bir isimle yeni bir rota çizeceği, “umut olacak bir seçenek yaratma” adımını resmen yarınki 8. Olağanüstü Kongre’siyle atıyor" diyen Kılıç,yazısınışöyle tamamladı: "Umut olabilmek, yaşanılan hayatın içinde “örnek iyi insanlar” olarak öne çıkmaktan, savunduğunuz sosyalizmin her şeyden önce bir “ahlak” olduğunu içselleştirmekten, hep bana diyen değil de “nimet paylaşımında kendisini en sona külfet paylaşımında en başa yazan önderler” olmaktan geçiyor.

Yarından sonra yollarına Sosyalist Sol Partisi olarak devam etmesi beklenen ÖDP’liler, bunları yapabildiklerinde “umut olacak bir seçenek”ten çok daha fazlası olacaktır!"