Anayasa Mahkemesi tarafından 'ifade özgürlüğünün ihlal edildiği'ne karar verilen HDP eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in tahliyesi yerel mahkeme hakimlerinin adliyeden ayrılarak kararı değerlendirmemesi üzerine bugüne kalmıştı.

TAHLİYE KARARI BİR GÜN GECİKMEYLE UYGULANDI

İstanbul 26'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi bu gün  AYM'nim kararına uyarak Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan Sırrı Süreyya Önder için tahliye kararı verdi. 

Önder'in avukatı Arzu Kayaoğlu Artı Gerçek'e verdiği bilgide, UYAP'tan çıkan ve cezaevine gönderilen tahliye kararının, cezaevi yönetimin eline geçmesinin ardından bir kaç saat içinde tahliye işleminin gerçekleşeceğini söyledi.

Açıklamanın ardından Sırrı Süreyya Önder, İstanbul 26'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla tahliye oldu.

ÖNDER: BİR YANIMIZ HEP İÇERDE

Tahliyenin ardından yaptığı ilk açıklamaya kendisini karşılamaya gelenlere teşekkür ederek başlayan Sırrı Süreyya Önder, "İçerideki arkadaşlarımızın da hepinize çok selamları var. Normalde insanın böyle zamanlarda sevinmesi lazım fakat bir yanımız hep içeride. Ne zaman ülke topyekun demokratikleşme, barış yolunda adım atarsa sevincimizi o zaman yaşayabiliriz. AYM’nin kararı oy birliğiyle almasını çok değerli buluyorum, umarım bu diğer yargılamalar için de ön açıcı olur. Sözümüzü söylemişiz, her zaman da söyledik. Hiçbir şey bunu söylemekten alıkoyama, çünkü inandığımızı söyledik. 10 aydır tek başıma olduğum için konuşma melekelerim de biraz zayıflamış. Hepinize teşekkür ediyorum, ayağınıza sağlık." dedi.