CHP ve AKP vekilleri arasında yaşanan tekmeli, yumruklu kavga gündemdeki yerine korurken, CHP'li Engin Özkoç'a saldıran AKP Milletvekili Vahit Kiler, saldırısı sonucu kafasından ve yüzünden yaralanan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’u tehdit etti. Özkoç'un Meclis'e gelmesi halinde aynı muameleyi görmeye devam edeceğini söyleyen Kiler, "Eksik kalanı tamamlarız" şeklinde skandal ifadeler kullandı.

AKP’li Vahit Kiler, bir toplantıda yaptığı konuşmada CHP’li Engin Özkoç’u hedef aldı.

Sözcü’de yer alan habere göre Meclis’te CHP ve AKP vekilleri arasında yaşanan tekmeli, yumruklu kavgayı hatırlatan AKP’li Kiler, şu ifadeleri kullandı:

“EKSİK KALANI TAMAMLARIZ”

“Meclis'teki o alçağın, o onursuzun, o şerefsizin söylemleri... O insan müsveddesi...Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla geldi. Tek amacı vardı Meclis'i germek, Meclis'te kavga çıkarmak, büyük bir olay çıkarmaktı. O hadsize haddini bildirecek zaman geldi ve elhamdülillah rabbim nasip etti ve sizden aldığım güçle ona haddini bildirdim. İçimiz hala soğumuş değil. O alçağın o Meclis’ten çıkarken muhakkak bir yerlerinin kırılarak çıkması lazımdı. O lafları eden bir insanın elini kolunu sallayarak o Meclis’ten çıkması benim içimi hala soğutmadı, içim hala kaynıyor. O şahıs, o insan müsveddesi bundan sonra inşallah gelmez. Meclis'e ne zaman gelse aynı muameleyi görecek. Eksik kalanı tamamlayacağı inşallah.“

NE OLMUŞTU?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “Kılıçdaroğlu Esed’in Suriye’de İsrail’in Filistin’de hayata geçirmeye çalıştığı insansızlaştırma politikasına destek veren bir yerde durmakta. Türkiye’nin buradaki mücadelesini sürekli fitne ile yalanla lekelemeye çalışan her kim olursa olsun haysiyetsizdir, onursuzdur, şerefsizdir, alçaktır, haindir” ifadelerini kullanmış, Erdoğan’a yanıt CHP’li Özkoç’tan gelmişti.

Özkoç Meclis’te yaptığı açıklamada “Bizim şehitlerimize, ‘kelle' diyen bir kişinin sıfatlarını sayıyorum ben size; Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti'nde şerefsizdir, şehide kelle diyen kişi onursuzdur, şehide kelle diyen vatan hainidir” ifadelerini kullanmıştı.

Bu söz düellosunun ardından Özkoç, TBMM’deki genel oturum sırasında konuşurken bazı AKP’liler kürsüye yönelerek Özkoç’a saldırmıştı. Araya giren diğer vekillerin de kavgayı bastıramaması Meclis’te büyük kavga çıkmış, oturuma ara verilmişti.

Yumruklu kavganın ardından çekilen fotoğraflarda Özkoç’un yüzündeki ve başında saldırının izleri görülmüştü.

Saldırıya uğramasına rağmen Özkoç hakkında suç duyurusunda bulunulup, tazminat davası açılması ise dikkat çekti.

Ayrıca Özkoç'un dokunulmazlığının kaldırılması için de çalışma başlatılmıştı. Dokunulmazlığın kaldırılması girişimi hakkında konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Engin Özkoç, yaptıklarının hukukta bir karşılığı olduğunu görecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı fezlekeyi derhal meclise göndereceğiz" demişti.