Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Tank Palet peşkeşiyle ilgili 23 Aralık Pazartesi günü Habertürk canlı yayınında Ethem Sancak ile karşı karşıya geleceklerini, ancak belirlenen programın dün akşam Ethem Sancak’ın çekildiği açıklaması üzerine iptal edildiğini duyurdu.

Özkoç, “Mert dayanır, namert kaçar. Ethem Sancak’a talimat veren ağabeyi isterse karşımıza çıkabilir, bekliyoruz” dedi.

Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz günlerde Habertürk kanalında Ethem Sancak’ın Tank Palet’in peşkeşiyle  ilgili gerçekleri gizleyen, saptıran açıklamalar yaptığını, kendisinin yayına katılarak müdahale ettiğini anlattı. Bu program sırasında Ethem Sancak’ın kendisine “canlı yayında karşısına çıkma” teklifinde bulunduğunu aktaran Özkoç, özetle şunları söyledi:

“Dile getirdiğimiz gerçekler karşısında afallayan Ethem Sancak, bana çağrı yaptı; ‘Gel televizyonlarda beraber bunu tartışalım’ dedi. Daha sonra Habertürk’ün program yapımcısı değerli hanımefendi, bizzat beni arayarak, önümüzdeki Pazartesi günü Ethem Sancak, Sayın Doğu Perinçek ve İYİ Parti’den bir genel başkan yardımcısının katılacağı ‘tank palet gerçekleri’ ile ilgili bir program hazırladıklarını, katılıp katılamayacağımı sordu. Hemen geri dönüş yapıp, bu programa katılacağımı söyledim.

“ETHEM SANCAK KAÇTI, AĞABEYİ GELSİN”

Ancak program sunucumuz beni dün akşam tekrar aradı. Ethem Sancak’ın ‘AKP ve MHP katılmadığı için programa katılamıyor, Ethem Sancak gelmeyecek. O yüzden programı iptal ettik’ dedi. Biliyorsunuz Meclis Genel Kurulu’nda AKP’nin Grup Başkanvekilini programa davet ettim, geleceğim demişlerdi.

Ethem Sancak’ı programa göndermeyen ‘ağabeyini’ de televizyona davet ettik, ondan çıt yok.

Arkadaşlar, gerçekler karşısında mert dayanır namert kaçar. Tank palet bir ihanettir. Ethem Sancak’ı tek başına televizyona çıkartanlar, aynı hakkı gerçekleri savunan bana ve arkadaşlarıma da sağlamalı. Sancak gelmiyorsa bizi gazetecilerin karşısına çıkartıp, kamuoyunun gerçekleri duymasını sağlamalıdır.

Ethem sancak, kaçtı. Onu orada kaçırtan ağabeyi, kendisi karşımıza çıkabilir. Eğer gerçekten tank paletle ilgili söyleyebileceği tek bir sözü varsa, konuşabileceği tek bir cümle varsa. Karşımıza çıkabilir. Ancak eminim yalanla beslenenler, gerçeklerle yüzleşemezler.

DEVİR YASASI, TANK PALET’İ DE KAPSAYACAK MI?

Engin Özkoç, 2016 yılında çıkarılan yasayla, tahsis edilen hazine taşınmazı üzerinde yatırım yapan yatırımcıya , taşınmazın devredilebileceğini belirterek, “Katar ordusunun büyük ortağı olduğu BMC’ye Karasu’da 2 milyon metrekare hazine taşınmazı tahsis edildi. Anlaşılan bu yasa kapsamında arazinin devri yapılacak. Peki Tank Palet Fabrikası da bu yasa kapsamında devredilecek mi?” diye sordu.

Özkoç konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ethem Sancak’a, Katar Ordusu’nun büyük ortağı olduğu BMC’ye 2 milyon metrekare hazine arazisi, ağabeyi tarafından tahsis edildi. Kamulaştırması yapıldı, 60 milyon lira altyapı bedeli ödendi.Üzerine Tank palet fabrikasını bedavaya tahsis ettiler, 25 yıl bedelsiz kullanım hakkı verdiler. Şimdi size soruyorum. Bu yasa, Ethem Sancak için mi çıkarıldı? Yasayı sizlerle paylaşıyorum; yatırımın hazine taşınmazı üzerinde yapılması halinde, yani BMC’ye verilen 2 milyon metrekarelik araziden bahsediyor, 49 yıl süreyle bedelsiz irtifak hakkı tesisi veya kullanma izni verilmesi ve yatırım tamamlanması halinde, öngörülen istihdam 5 yıl süreyle sağlanırsa hazine taşınmazı, talep eden yatırımcıya bedelsiz olarak verilebilir, diyor.

Böyle bir yasa, cumhurbaşkanına, istediği kişiye 5 yıl süreden sonra milletimize ait olan taşınmazları bedelsiz olarak dağıtma hakkı sağlıyor. Bu hakkı kazananlardan biri Ethem Sancak olacak. Peki şimdi soruyorum bu yasaya Tank Palet Fabrikasını da sokacak mısınız?"

6745 SAYILI YASA (20.8.2016)

MADDE 80 (1) Cumhurbaşkanı; kalkınma planları ve yıllık programlarda öngörülen hedefler doğrultusunda ülkemizin mevcut veya gelecekte ortaya çıkabilecek ihtiyaçlarını karşılama, arz güvenliğini sağlama, dışa bağımlılığını azaltma, teknolojik dönüşümü sağlama, yenilikçi, Ar-Ge yoğun ve katma değeri yüksek olma niteliklerine ayrı ayrı ya da birlikte sahip olan ve proje bazında Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenmesine karar verilen yatırımlar için;

ç) Yatırımın Hazine taşınmazı üzerinde yapılması hâlinde, belirlenecek yatırımcı lehine doğrudan, hasılat payı alınmaksızın, 49 yıl süreyle bedelsiz irtifak hakkı tesisi veya kullanma izni verilmesine ve yatırımın tamamlanması ve öngörülen istihdamın 5 yıl sağlanması şartıyla hazine taşınmazının talep edilmesi hâlinde bedelsiz devredilmesine, karar vermeye, desteklerden bir veya birden fazlasını uygulatmaya yetkilidir.