31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Sakarya Büyükşehir Belediyelerinde bağımsız komünist aday gösterme kararı alan Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Beyoğlu Ses Tiyatrosu'nda aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye Komünist Hareketi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aysel Tekerek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taksim, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Sibel Altıntaş olarak açıklandı.

Toplantıda konuşma yapan  Bağımsız Komünist Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taksim ” Dostlar, yoldaşlar gericiliğin ve faşizmin kalesi olarak bilinen Sakarya’dan değil işçi havzası olan Sakarya’dan selamlıyorum sizleri.” diyerek sözlerine başladı.

Murat Taksim, şunları söyledi: 

”Geçtiğimiz günlerde AKP bir manifesto yayımladı. Bu manifestoda şehir planlama, alt yapı ve ulaşım, kentsel dönüşüm, çevreye saygılı şehirler, sosyal belediyecilik gibi başlıklar yer alıyordu. Yıllardır bu ülkeyi yönetenler onlar değilmiş gibi bunları söylüyorlar. Çevreye saygılı şehirler deyip çevreyi katledenler AKP değil midir? Şehir planları deyip ormanlık alanları Arap sermayesine açan bunlar değil midir? Alt yapı ve ulaşım deyip tren hatlarında sinyalizasyona gerek yok diyen bunlar değil midir? Sosyal belediyecilik diyerek sadaka kültürüyle belediyeleri yönetenler bunlar değil midir?

Kimden yana konuşuyoruz, ona bakmamız lazım. Biz burada işçi sınıfı adına konuşuruz, onlarsa patronlardan yana bakıyorlar. Kentsel dönüşüm sosyal belediyecilik dediklerinde anlamamız gereken budur. Onlar patronların safında biz işçi sınıfından yanayız.

Sakarya halkı seçeneksiz değildir. Bizler ne diyoruz? İşçi sınıfının, halkın doğrudan yönetime katıldığı, yaşanabilir bir çevre, ulaşım, su, elektrik, doğalgaz gibi temel ihtiyaçlara ücretsiz erişimin sağlandığı, sağlıklı ve güvenli yapılarda barınma hakkının sağlandığı, kent ve kır arasında başta gıda olmak üzere ihtiyaçların ucuz ve ulaşılabilir olduğu, kültür, sanat, spor gibi faaliyetlerin erişiminin yaygınlaştırıldığı, toplumsal ihtiyaçların karşılandığı bir yerel yönetim şeklini savunuyoruz.”

Sakarya’nın komünist adayı Taksim, ”17 yıldır AKP’ye mahkum edilen Sakarya’da halkımızı ezber bozmaya çağırıyoruz, yağma yok sosyalizm var diyoruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

MURAT TAKSİM KİMDİR?

1989'da Tunceli'de doğdu. İlköğrenimi Tunceli’de tamamladı. 2012 yılında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümünden mezun oldu. Türkiye Komünist Hareketi Partisi Sakarya İl Başkanlığı görevinde bulundu.  Halen  Sakarya İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası ve Sınıf Tavrı Derneği Temsilcisliğini yürütüyor. Evli ve Adapazarı'nda yaşıyor.