Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Manisa Dostlar Platformu’nun düzenlediği toplantıda yeni kuracağı partinin yol haritası ile ilgili konuştu. Toplantıya AK Parti’den istifa eden eski Sakarya milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Milletvekili adayları Nuray Sağıroğlu, Ender Serbes ve Sakarya Dostlar Platformu üyeleri Sezgin Mısır, Mehmet Şensoy, Fatih Sevindik, Uğur Kanat, Hüseyin Düzeltici, Fatih Sunman, Eyüp Bayraktar ve Ali Uzun katıldı.

Büyük ilgi gören toplantıda Davutoğlu, yeni parti çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kendisine yapılan haksız eleştirilere değenin Davutoğlu, “Bunlar bizi ilgilendirmiyor, bizi sadece ve sadece kuracağımız yeni hareketin doğruları ilgilendiriyor" dedi.

Yeni hareketin parti kimliğine dönüşmesi için tüzük çalışmasını sürdürdüklerini ifade eden Davutoğlu, bu konuda yüreği olan eski ve yeni dostlarla istişarede bulunduklarını kaydetti. Bu süreçte kendisine ve kuracağı partiye bir takım saldırılar olacağının altını çizen Davutoğlu, harekete gönül verenlere şu tavsiyelerde bulundu: “ Biz kimseyi dışlamayacağız. Bize yakışan nezaketle davranacağız. Daralmış siyasetin önünü açacak şekilde özgün yeni bir siyaseti inşallah hayata geçireceğiz. Toplumun bütün kesimlerine hitap eden yeni bir yapılanmanın peşindeyiz.”

HERKESİN GÖNLÜNÜ KUŞATACAĞIZ

“Allah bizi gönülleri birleştirenlerden eylesin” duasında bulunan Davutoğlu, bunun için çok çalışacaklarını vurguladı. Davutoğlu “Herkesi kuşatacağız. Herkesle birlikte olacağız. İlkelerimizle, sağlam adımlarla yere basarak. Daha önce ‘Hattı diploması yoktur, sathı diplomasi vardır’ demiştim. Şimdi ise diyorum ki “Hattı siyaset yoktur, sathı siyaset vardır. Satıh ise bütün vatandır. Allah bizi gönülleri birleştirenlerden eylesin” şeklinde konuştu.