BirGün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre, AKP’li Sapanca Belediyesi’nin, bir belediye meclis üyesinin ortak olduğu şirkete bir yılda 428 bin TL ödediği ortaya çıktı. Sakarya Sapanca Belediyesi 2018 Yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda “Belediyenin 2018 yılı hesap ve işlemlerinin incelenmesi neticesinde 53 farklı malzeme alımının bir meclis üyesinin yüzde 50 oranında ortak olduğu şirketten gerçekleştirildiği tespit edilmiştir. Söz konusu alımlar 428 bin 637 TL tutarındadır” ifadeleri yer aldı.

Sayıştay denetçileri, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun “Başkan ve meclis üyelerinin yükümlülükleri” başlıklı 28’inci maddesinde yer alan “Belediye başkanı görevi süresince ve görevinin sona ermesinden itibaren iki yıl süreyle, meclis üyeleri ise görevleri süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren bir yıl süreyle, belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz” hükmüne uyulmadığını belirledi. Denetçiler, Sapanca Belediyesi’nin, bir meclis üyesinin şirketinden malzeme almasını “mevzuata aykırı” olarak nitelendirdi.

AKP’li Sapanca Belediyesi’nin açıklamasında ise “gözden kaçmıştır” denilerek, “Belediye meclis üyesi tarafından fatura karşılığında gıda malzemesi, temizlik malzemesi, büro malzemesi alındığı tespit edilmiştir. Belediyemiz tarafından 2018 yılında Yüklenici firmalardan doğrudan temin yolu ile mal alımı yapılmıştır. Alınan malzemelerin bir kısmının ‘Meclis üyesi tarafından taahhüt edildiği gözden kaçmıştır.’ Meclis üyelerine, Başkan ve Meclis üyelerinin yükümlülükleri hakkında bilgi verilmiştir” ifadelerine yer verildi.