CHP’nin açıkladığı Belediye Meclisi üye aday listelerine ilk tepki İYİ Parti’den geldi. CHP’nin Serdivan listesinde İYİ Parti kontenjanından gösterilen isimlerin kendileriyle ilgisi olmadığı belirtilen parti açıklamasında, ayrı liste ile seçime girileceği belirtildi. 

KOLİP RAHATSIZLIĞI 

CHP Serdivan İlçe Örgütü’ne yakın kaynaklar, İYİ Parti’ye ayrılan 2, 4, 6, 8 ve 12’nci sıralara gösterilen isimlerin, Büyükşehir Adayı Cihan Kolip tarafından verildiğini belirtiyor. Aday belirleme sürecinin başından bu yana uzlaşmaya yanaşmayan İYİ Parti’nin, Kolip’in verdiği isimlere de karşı çıkması şaşkınlıkla karşılandı. Parti içinde başgösteren bu krizin nereye vuracağı merakla bekleniyor.

Bu arada, Cihan Kolip'in yarın (20 Şubat) Ankara'daki aday tanıtımı programı sonrasında rahatsızlığını genel merkez nezdinde dile getireceği ve çözüm arayacağı öğrenildi.

İKİ LİSTE VERİLDİ 

CHP, İYİ Parti’nin bu karşı manevrasına rağmen açıkladığı listeyi Seçim Kurulu’na teslim etti. İYİ Parti de seçime gireceği kendi listesini kurula verdi. Bu durumda Serdivan’da ya iki listeli seçim olacak ya da genel merkezler duruma müdahale edecek.