Sakarya Dostlar Platformu'nun davetlisi olarak dün Adapazarı'na gelen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bizim Sakarya Gazetesi'nden Nurettin Eryılmaz'ın sorularını yanıtladı.
Davutoğlu, Tank palet Fabrikası'nın BMC'ye devriyle ilgili soruya şöyle yanıt verdi:
"Tank Palet Fabrikası hem ülkemiz, hem de Sakarya açısından önemli. Stratejik bir yatırım. İstiklal Savaşının merkezi olmuş bir şehirde milli savunma sanayi olması en doğal gelişme. Özelleştirme kapsamına alınması, başlı başına tartışma konusu. Alındığı zaman yabancı yatırımcıları cezbetmesi, diğer hususların gözden geçirilmesi, teknoloji transferi ve uluslararası alana açılma bağlamında… Tüm bunlar şeffaf şekilde yapılmalı. Milli savunma sanayinin altyapısının güçlendirecek şekilde yapılması lazım. Yakından takip edilmesi ve Sakaryalıların da kanaatlerinin göz önünde bulundurulması gerekiyor.” 

ŞEHİR HASTANESİ VE KARASU DEMİRYOLU
Davutoğlu, 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde sözünü verdiği Şehir Hastanesi ve yarıda kalan Adapazarı-Karasu demiryolu hattı için de şöyle konuştu:
"Sakarya ile 3 projeyi yakından takip etmeye devam ediyorum. Bunlardan ilgi 7 Haziran Seçimleri öncesinde söz verdiğim Şehir Hastanesi… Benim dönemimde gerekli adımlar atılmıştır. Şu ana kadar tamamlanması gerekirdi. Seçim kampanyalarında verilen sözler kişilerin şahsi sözü değildir. AK Parti’nin yükümlülüğündedir. Bunun yerine getirilmesini talep etmek Sakaryalıların hakkıdır. İkinci Proje Adapazarı-Karasu demiryolu hattı… Maalesef orada süreç içinde bazı arzu edilmeyecek şeyler olduğunu görmekteyiz. Sakarya demiryoluyla Karadeniz’e bağlanmalı…"