TİP Genel Başkanı Erkan Baş, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 'Ceberrut' olarak nitelendirdiği 17 yıllık AKP iktidarına karşı direndiklerini, ancak artık sadece direnmekle kalmayıp bu iktidarı yıkmak için harekete geçme zamanı geldiğini söyledi. AKP iktidarının tüm gücünü kullanmasına rağmen muhalefeti yok edemediğini, aksine giderek güçlendiğini ifade eden Baş, "Türkiye karanlık bir dönemden geçiyor ama bir tarafında da aydınlık taraf var, teslim olmayanlar var. Bu haliyle Türkiye'de büyük işler başarılıyor" dedi.

Açılışını yaptığı büronun fiziki olarak küçüklüğüne işaret eden Baş, "Küçük gibi görünen bu adımın Sakarya için büyük gelişmelerin ilk adımı olacağına inanıyorum" diye konuştu. Baş, şöyle devam etti:
“Hep birlikte, el birliğiyle Sakarya’yı Türkiye’de halkın mücadelesinde bugüne kadar anıldığından daha çok iyimser şekilde anılması için çalışacağız. Bu konuda çok iddialıyız. Sakarya’da solun ve sosyalistlerin halk mücadelesinin bir parçası olarak, halkın mücadelesini her geçen gün geliştiren bir perspektifte akla gelecek. Türkiye İşçi Partisi bu süreçte kendince yapabileceğini elinden geleni yapacaktır.”
Erkan Baş, açılışın ardından partiye katılan yeni üyelere rozetlerini taktı. Daha sonra üyelerle ve açılışa katılan konuklarla sohbet etti.

Saica Pack işçilerine ziyaret

Erkan Baş, açılış öncesinde Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Saica Pack firmasından sendikalı oldukları için işten atılan ve işe iade istemiyle 185 gündür fabrika önünde direnişlerini sürdüren işçileri ziyaret etti.
Baş burada yaptığı konuşmada, “Türkiye İşçi Partisi olarak Saica Pack işçilerinin ve diğer tüm emekçilerin haklı direnişlerinin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Direnişteki işçiler de, “Direnişimizin 185’inci ününde milletvekili Erkan Baş direniş çadırımızı ziyaret etti. Direniş dayanışma ile büyür, dayanışmasını gösteren, söyledikleriyle eyledikleriyle işçi sınıfının yanında olan tüm dostlara selam olsun” ifadelerini kullandılar.

Gazeteci ve köşe yazarlarıyla sohbet
Erkan Baş, Saica Pack ziyaretinin ardından Elegant Kafe’de bazı gazeteciler ve köşe yazarlarıyla bir araya gelerek ülke gündemini değerlendirdi.

Baş, AKP iktidarının 17 yıllık süreçte rejimi değiştirdiğini, artık Türkiye’de Saray Rejiminin egemen olduğunu belirtti. Emekçilerin örgütsüz, güvencesiz, düşük ücretle çalıştığı bir dönemin yaşandığını, okulların yüzde 75’inin İmam Hatip Okulu haline geldiğini, laikliğin yok olduğunu vurgulayan Baş, bundan sonraki önceliğin AKP’den kurtulmak olduğunu kaydetti.

Erken Baş, son günlerde gündeme gelen erken seçim çağrılarının, çok haklı bir istek olduğunu da ifade ederek, AKP’nin iktidarda kaldığı her günün gelecekten 5 günü çaldığını kaydetti. Olası bir erken seçime kadar TİP’in örgütlenme çalışmalarını tamamlayıp, seçime girme hakkı elde etmeyi amaçladığını sözlerine ekledi.

Sorunları gündeme taşıyacağız

Bu arada TİP Sakarya İl Örgütü’nden yapılan açıklamada, Sakarya’daki örgütlenme çalışmalarının tamamlandığını, bundan sonra çalışmaların bir adım öteye taşınarak kentin ve halkın sorunlarını gündemde tutup, çözümünün takipçisi olunacağı belirtildi.
Açıklamada, ilçelerdeki çalışmalarının kısa sürede tamamlanarak, kademe kademe 16 ilçede de örgütlerin açılacağı kaydedildi.