Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Serdivan Belediye Başkan Adayı Zafer Kazan seçim çalışmaları kapsamında Tüm Emekliler Sendikası üyeleri ile bir araya geldi. KESK’e bağlı Eğitim-Sen lokalinde gerçekleşen buluşmada açılışı yapan Tüm Emekli Sen Sakarya İl Temsilcisi Günay Şentürk, emeklilerin insanca ücret taleplerinin yanı sıra yaşanabilir bir kent taleplerinin olduğu ve bu taleplerine programında yer vermeyen adaylara oy vermeyeceklerini ifade etti.

Toplantıya kendisini misafir eden Tüm Emekli Sen’e teşekkür ederek başlayan Zafer Kazan, Serdivan’da adil, şeffaf ve halkçı bir belediyeciliği yaşayanlarla birlikte yöneterek hayata geçireceklerini ifade etti. Kazan, Serdivan’ın sorunlarını bildiklerini ve bunların rahatlıkla çözülebileceğini belirterek, “belediyeyi her sorunu bir rant fırsatına çevirmeye çalışan şirket mantığıyla değil, halkın ihtiyaçlarını yerine getirmek ve yaşamını kolaylaştırmak amacıyla yöneteceğiz. Belediye deyince biz, tüm imkanlarının halkın sorunlarının çözümü için seferber edildiği bir kurumu anlıyoruz” dedi. Toplumun tüm kesimleri için olduğu gibi 60 yaşını geçmiş yurttaşları içinde farklı projeleri olduğunu ifade eden Kazan, “hedefimiz hem o yaşa kadar çalışmış büyüklerimizin dinlenme evresindeki yaşamlarını kolaylaştırmak, hem de onların tecrübelerinden toplumun yararlanmasını sağlayacak ortamları hayata geçirmek olacak” dedi”.

OLGUN GENÇLİK MERKEZİ

Evde hizmet alması gereken vatandaşlarımıza evde sağlık ve kişisel bakım hizmetini verilen hizmetlerin kapsam ve kalitesini arttırarak devam ettireceklerini belirten Zafer Kazan, yemek yapamayacak durumda olan vatandaşlara belediye olarak günde iki öğün sıcak yemek hizmeti sağlayacaklarını belirtti. Projelerinin arasında 60 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz istifade edebileceği “olgun gençlik merkezi” olduğunu anlatan Kazan, bu merkez ile Serdivan’da yaşayan 60 yaşını geçmiş vatandaşlarımızın faydalanacağı ücretsiz kurslarla hem sosyal fiziksel aktiviteler içinde olmalarını hem de kendi yaş gruplarından insanlar ile zamanlarını paylaşma imkanını onlara sağlayacaklarını belirtti.

Konuşmasını bitirirken Serdivan’da emeklilerin nüfusa oranının yüzde 10’un üstünde olduğunu belirten Zafer Kazan Serdivan’da değişim için emeklilerin desteğini beklediklerini ifade etti.