Fenerbahçe Beko, 2019 Euroleague playoffları 4. maçında Zalgiris Kaunas’ı deplasmanda 82 - 99 mağlup etti ve seride durumu 3-1'e getirerek Final Four’a kalmayı başardı. Sarı lacivertli ekip, ilk devresini 41-49 önde kapattığı karışılaşmada üstünlüğünü koruyarak maçı galip tamamlamayı başardı.

Üst üste 5. Dörtlü Final

Fenerbahçe Beko, bu galibiyetle beraber 2014/2015 sezonundan bu yana katıldığı Final Four’a bir kez daha katılmaya hak kazandı. Sarı lacivertliler, böylece Avrupa basketbolunun 1 numaralı kupasında üst üste 5. kez son 4 takım arasına girdi.

Obradovic göz kamaştırıyor

Sarı lacivertli ekibin efsane koçu Zeljko Obradovic de başarılarına yenilerini eklemeyi sürdürüyor. 1’i Fenerbahçe Beko’nun başında, toplam 9 Euroleague şampiyonluğu bulunan Sırp koç, aynı zamanda 2001/2002’den bu yana oynanan 18 sezonda 11. kez takımını Final Four’a taşımış oldu. Avrupa basketbolunun efsanesi, tüm zamanlarda ise 17. defa son 4’te mücadele verecek.

Fenerbahçe’nin rakibi Anadolu Efes – Barcelona galibi

Fenerbahçe’nin son 4 takım arasındaki rakibini Anadolu Efes – Barcelona eşleşmesi belirleyecek. Temsilcilerimizden Anadolu Efes, 26 Nisan Cuma günü Barcelona’da oynanacak 4. maçı kazanması halinde seriyi 3-1 ile kazanacak. Bu senaryonun gerçekleşmesi halinde Final Four’un yarı final ayağında iki temsilcimiz karşı karşıya gelecek ve tarihte ilk defa iki Türk takımı birlikte son 4 takım arasında yer almış olacak. Böylece iki temsilcimizden biri kesin olarak finalde kupa için oynayacak.

Diğer yarı finalde Real Madrid rakibini bekliyor

Yarı final’in öteki ayağında ise son şampiyon Real Madrid rakibini bekliyor. Geçtiğimiz sezon finalde Fenerbahçe Beko’yu devirerek şampiyon olan Madrid ekibi, CSKA Moskova – Baskonia serisinin galibini bekliyor. Moskova ekibi, Vitoria’da oynanacak 4 maç öncesinde seride 2-1 üstün durumda.

Final Four, nerede ve ne zaman oynanacak?

2019 Euroleague Final Four turnuvası, İspanya’nın Vitoria-Gasteiz şehrinde düzenlenecek. Baskonia takımının ev sahipliği yapacağı Dörtlü Final, 17-19 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

(mackolik)