Türkiye, EURO 2020 Elemeleri H Grubu altıncı maçında Moldova deplasmanından 4-0'lık galibiyetle dönüyor.  Cenk Tosun (2), Deniz Türüç ve Yusuf Yazıcı'nın attığı gollerle rakibini kolay gezen Milliler,  puanını 15'e yükseltti.  Türkiye, İzlanda'nın Arnavutluk'a yenilip 12 puanda kalmasının ardından şampiyona yolunda avantaj sağladı.

Maçın önemli anları

Milli Takımımız ilk gol tehlikesini 19. dakikada yarattı. Ceza sahası önünde topu kapan Cenk Tosun'un iki futbolcudan sıyrılarak dar açıdan çektiği şutu kaleci Coselev çıkardı.

20. dakikada çok net bir gol pozisyonu kaçtı. Umut Meraş'ın soldan sert ortasına Cenk Tosun kale önünde dokundu ancak Coselev ayağıyla gole izin vermedi.

GOL! Milliler 37. dakikada 1-0 öne geçti. Dorukhan'ın savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Cenk Tosun topu önce kalecinin üzerinden aşırdı sonra da düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Milli Takımın -0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

GOL! 57. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Deniz Türüç muhteşem bir vuruşla köşeden ağları buldu.

67. dakikada Dorukhan ilk goldeki gibi savunma arkasına sarkan Cenk Tosun'u düşündü. Kaptan Cenk topu kaleciden kurtardı ancak dar açıdan yaptığı vuruşta top dışarı gitti. 

GOL! Zeki Çelik sağ kanattan ortasını yaptı. Hakan Çalhanoğlu ceza sahasında topun gelişine harika bir şut çıkardı fakat top üst direkten döndü. Pozisyonu takip eden Cenk Tosun kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve skoru 3-0'a getirdi. 

GOL! 88. dakikada sol kanattan aldığı topu ceza sahası önüne kadar taşıyan Yusuf Yazıcı sağ ayağıyla harika bir gol atıp maçın skorunu 4-0 olarak tescil etti.