Hayatın her alanını olduğu gibi futbolu da vuran korona virüsü Belarus hariç bütün Avrupa'da ligleri durdurdu. UEFA, liglerin tamamlanması için alternatif çözümler ararken önümüzdeki sezonun Şampiyonlar Ligi planlamasını da yapmaya çalışıyor.

İngiltere'de yayınlanan spor gazetesi SunSport'a göre ise UEFA, Şampiyonlar Ligi'ne gidecek takımları belirlerken mevcut sıralamaları göz önüne alabileceği gibi farklı bir uygulamayı da gündemine aldı.

Bu seçenek tercih edilirse tamamlanamayan ligler için takımların son 5 yıl Avrupa performansları baz alınarak bir sıralama yapılacak. Bu sıralamaya göre kupaya katılacak 26 takım belirlenebilecek. Geri kalan 6 takım ise Play-Off'lar ile belirlenecek.

TÜRKİYE'DEN BEŞİKTAŞ KATILIYOR

Gazetenin iddiasına göre UEFA, mevcut planı devreye soktuğunda Şampiyonlar Ligi'ne Türkiye'den gitme hakkını kazanan takım Beşiktaş oluyor.

Siyah-Beyazlılar ligde beşinci sırada olsa da Galatasaray , Başakşehir, Fenerbahçe ve Trabzonspor'dan daha iyi bir Avrupa sıralamasına sahip olduğu için Türkiye'den gidecek tek takım olma hakkını elde ediyor.

Bu seçeneğin uygulanması durumunda ülkelere göre katılımcılar şöyle olacak:

İngiltere: Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham

İspanya: Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona, Sevilla

Almanya: Bayern Münih, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Schalke

İtalya: Juventus, Roma, Napoli, Lazio

Fransa: PSG, Lyon, Monaco

Rusya: Zenit, CSKA Moskova

Portekiz: Porto

Ukrayna: Shakhtar Donetsk

Belçika: Gent

Türkiye: Beşiktaş

Avusturya: Salzburg