Sapanca Belediyesi, Dünya Güreş Şampiyonu Metehan Başar'ın ismini Göl Mahallesi'nde bulunan spor kompleksine verdi. Spor kompleksindeki isim değişikliği törenine şampiyon Metehan Başar'ın yanı sıra Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Sapanca Minder Sporları Kulübü ile Hendek Güreş İhtisas Kulübü öğrencileri ve davetliler katıldı. Dünya Şampiyonu Metehan Başar yaptığı konuşmada, "Sapanca'mıza ikinci dünya şampiyonluğunu getirmenin mutluluğu içerisindeyim. Geçen sene de yine bu zamanlarda altın madalya getirmiştim. Orada bunun sözünü vermiştim. Bu sene de altın madalya getirmek nasip oldu. Ben bu altın madalyayı ülkeme daha sonra da kendi memleketim Sapanca'ya getirdiğim için ayrı bir onur, gurur içerisindeyim. İnşallah devam eden dünya şampiyonaları ve olimpiyatlarda da altın madalya getirip tekrardan burada bu şekilde kutlarız" dedi.

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ise, "Sapanca Belediyesi'nin Kasım ayında gerçekleşen belediye meclis toplantısındaki 12. maddede gündeme alınan ve meclis üyelerinin oylarıyla Göl Mahallesinde bulunan Sapanca Belediyesi Spor Kompleksine, Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Metehan Başar'ın adını vererek şampiyonumuzun ismini ölümsüzleştirdik." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kompleksin isim değişikliği yapılan isim bölümündeki örtü protokol üyeleri tarafından açıldı. Şampiyon güreşçiye protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından hediyeler verildi.