Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Oyun kılıfıyla kültürel kodlarımızı ve çocuklarımızın güvenliğini hedef alan, sosyal ağlarda viral olarak yayılan tehlikelere karşı ailelere de büyük görevler düşüyor" diyen Sayan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Ailelerimiz, öncelikle çocuklarının internet ve sosyal paylaşım ağlarında neler yaptığından haberdar olup, onlarla güçlü bir iletişim kanalı geliştirmeliler.

"Bu noktada BTK'nın (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) internet kullanıcıları için bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarının bulunduğu http://guvenliweb.org.tr adresinden de, dijital dünyanın tehlikelerine karşı bilgi edinebilirler."

Dr. Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından ayrıca "Aileler, Mavi Balina Gibi Sözde Oyunlara Karşı Ne Yapmalı?" konulu bir görsel paylaştı.

Görselde ailelere çeşitli tavsiyelerde bulunuluyor. Bu tavsiyelerin sonuncusunda; "Eğer çocuğunuzun Mavi Balina oyununu oynadığını fark ederseniz, elektronik cihazlardan uzak kalmasını sağlayarak uzmanlardan destek alın" deniliyor.